Ponta despre plecarea lui Cernea din grupul PSD: O pierderea grea, dar un divorţ amiabil

Premierul Victor Ponta a spus luni despre retragerea lui Remus Cernea din grupul PSD de la Camera Deputaţilor că ar fi "o pierdere grea", dar a precizat că este vorba despre un "divorţ amiabil", informează agenţia Agerpres.

13 mai 2013, 15:06
Ponta despre plecarea lui Cernea din grupul PSD: O pierderea grea, dar un divorţ amiabil

„E o pierdere grea, dar încercăm să… Dincolo de aceste lucru, am avut o înţelegere cu Remus Cernea, în sensul în care l-am sprijinit să ajungă în Parlament. Sunt nişte idei pe care el le are şi în care crede sincer şi care trebuie expuse în Parlamentul României. Deci nu-mi pare absolut deloc rău că l-am susţinut. E un divorţ amiabil, ca să spun aşa. Eu i-am explicat şi lui Remus, cum le-am explicat tuturor parlamentarilor astăzi, că suntem la guvernare şi când suntem la guvernare avem obligaţia să spunem ce facem cu această ţară astăzi, peste zece ani, nu peste o sută de ani”, a afirmat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

Deputatul Remus Cernea a anunţat luni că se retrage din grupul PSD de la Cameră şi va activa ca parlamentar independent.

El a precizat că a luat această decizie întrucât USL nu i-a consultat pe reprezentanţii Partidului Verde cu privire la exploatarea de la Roşia Montană şi a gazelor de şist.