Victor Ponta despre PRU: „Ar fi bine să avem un partid naţional, naţionalist. Cred în această idee”

Victor Ponta a declarat, miercuri, la B1, că a vorbit cu Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită (PRU), căruia i-a spus că îl ajută în această construcţie, dar a menţionat că nu s-a consultat cu conducerea PSD şi că, în opinia sa, acest partid poate face 10% la parlamentare, iar el crede într-un guvern PSD-ALDE-PRU.

31 aug. 2016, 20:09
Victor Ponta despre PRU: „Ar fi bine să avem un partid naţional, naţionalist. Cred în această idee”

Victor Ponta a făcut o comparaţie între ALDE şi PRU, precizând că a ajutat la formarea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

„În cazul ALDE, am zis: Călin, eu cred că PNL nu va mai fi un partid liberal şi am avut dreptate, hai să te ajut. L-am numit preşedintele Senatului, m-am certat cu pesediştii şi le-am spus să gândească pe termen lung, să nu fie hapsâni. Şi uite că am avut dreptate. Şi la fel în 2012, cu Oprea”, a spus Victor Ponta, care a adăugat că a ajutat, în acelai mod, la crearea UNPR-ului.

Citeşte şi PRU a început racolările şi din PNL, după ce a transferat mai mulţi parlamentari PSD

Despre Bogdan Diaconu, Ponta a recunoscut că l-a pus pe listă în 2012 şi tot el l-a rugat să plece din PSD, când a luat-o prea tare, prin declaraţiile pe care le făcea.

Victor Ponta a afirmat că a avut o discuţie cu Diaconu, căruia i-a spus că există un electorat pentru acest partid, PRU, şi i-a spus că îl ajută şi îi dă idei.

„Eu cred că pentru PSD şi pentru România ar fi bine să avem un partid naţional, naţionalist. Cred în această idee”, a precizat Victor Ponta, adăugând că există un „electorat al unor oameni dezamăgiţi de PSD, un electorat care aşteaptă un mesaj mai puţin convenţinal”, pentru că „PSD are un limbaj oficial”. „Nu vorbesc de PNL, care nu are niciun mesaj”, a completat el.

Bogdan Diaconu: Sebastian Ghiţă s-a înscris în Partidul România Unită. Trebuie să ne reprezentăm şi interesul nostru, al românilor

Ponta a mai afirmat că puţini din actualii parlamentari care şi-au anunţat trecerea la PRU i-au cerut opinia. Întrebat dacă nu va deranja conducerea PSD faptul că a dat sfaturi celor de la PRU, Ponta a replicat: „Dacă nu vrea nimeni să o folosească ( expertiza, n.r.) să o foloseacă ei”.

CITEŞTE ŞI Mişcări de trupe pe scena politică din România. Mai mulţi lideri politici migrează spre un nou partid FOTO

Potrivit lui Victor Ponta, PRU poate să facă 10% la alegerie parlamentare, şi a menţionat că, în opinia sa, noua formaţiune nu este concurent al PSD la alegeri. De asemenea, Ponta a spus că el, personal, crede într-un guvern PSD-ALDE-PRU.

„Nu cred că se va alia cu PNL, să facă guvern cu PSD. Şi atunci cu cine să facă alianţă? De aia am susinut mereu ALDE, pentru că am fost convins că nu îl voi vedea niciodată pe Tăriceanu şi Constantin bătând palma cu PNL. E simplu, e matematic”, a spus el.

În plus, Ponta a precizat că nu e tentat să preia conducerea Partidului România Unită.

Sursa: news.ro