Ponta despre Roşia Montană: Problema este dacă suntem deştepţi sau trăim după lozinci

Primul ministru Victor Ponta a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că România trebuie să decidă, în ceea ce priveşte exploatarea aurului de la Roşia Montană, dacă este la fel de "deşteaptă" ca Finlanda sau Suedia sau preferă să se conducă după lozinci din vremea comunismului, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
28 sept. 2013, 15:16
Ponta despre Roşia Montană: Problema este dacă suntem deştepţi sau trăim după lozinci

Premierul a arătat că speră ca decizia pe care o va lua Parlamentul României să fie una raţională, care să ajute ţara să se dezvolte.

„Nu cedăm nimic, îl ţinem tot (aurul – n.r.) aici. Problema este dacă îl exploatăm sau nu şi asta va decide Parlamentul României, dacă suntem la fel de deştepţi ca Finlanda sau ca Suedia şi ne exploatăm resursele sau dacă trăim în lozinci. Nu vrea nimeni să ne ia aurul. Important este dacă vrem noi să ne folosim resursele – şi nu mă refer doar la aur, mă refer la multe alte resurse pe care această ţară le are şi care ne-ar putea ajuta să ne dezvoltăm, să nu mai avem şomaj, să facem autostradă, să avem şcoli, spitale. Deocamdată avem urşi, cărora trebuie să le fac subtraversare la autostradă. (…) E o decizie pe care trebuie să o ia această ţară, dar, sincer să fiu, mă aştept să o luăm în mod raţional, nu bazată pe lozinci. Că lozincile de pe vremea comuniştilor nu ne-au ajutat foarte tare să ne dezvoltăm. Poate noi suntem ceva mai deştepţi, asta e speranţa mea şi nu renunţ la ea”, a spus Ponta.

Primul ministru a efectuat, sâmbătă, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care a participat la inaugurarea unei noi secţii a SC Rombat SA Bistriţa, cel mai mare producător român de baterii auto, şi a avut o întrevedere cu managementul firmei româno-germane Leoni, specializate în producţia de cablaje şi echipamente auto.

De asemenea, Victor Ponta a avut o întâlnire cu oficialităţile judeţene şi primarii USL, pentru a dezbate probleme legate de administraţia publică locală.