Ponta: Deţinem informaţii despre interese împotriva dezvoltării proiectelor economice în România

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că majoritatea celor care protestează faţă de proiectul Roşia Montană "o fac din convingere", dar a arătat că deţine şi informaţii despre "interese împotriva dezvoltării proiectelor economice în România".

16 sept. 2013, 20:58
Ponta: Deţinem informaţii despre interese împotriva dezvoltării proiectelor economice în România

„Majoritatea covârşitoare a celor care sunt împotriva proiectului Roşia Montană o fac din convingere, cu bună credinţă. În acelaşi timp, există – şi deţin (informaţii – n.r.) ca prim-ministru, cum deţin şi alţii – şi interese care s-au pliat acestui sentiment de bună credinţă”, a spus Victor Ponta la TVR, potrivit Agerpres.

Premierul a făcut referire şi existenţa unor „finanţări” pentru diverse manifestări. „Deţinem cu toţii informaţii, de la structurile specializate ale acestui stat, despre interese împotriva dezvoltării proiectelor economice în România, despre finanţări care există pentru diverse manifestări. Dar până la urmă e normal, există un război economic”, a punctat premierul.

Întrebat dacă el crede că Roşia Montană Gold Corporation a cumpărat politicieni, Ponta a răspuns: „Probabil că da. Nu am date concrete în acest sens, dar probabil că da. În mod sigur a făcut o campanie media extrem de agresivă şi clar ineficientă”.

Premierul a afirmat că rolul dezbaterii din Parlament cu privire la Roşia Montană este de a oferi posibilitatea unei bune documentări.