Ponta: Din cauza prostiei PDL, partidul de opoziţie va fi PPDD

Premierul Victor Ponta a comentat, duminică, decizia PDL de a contesta legea uninominalului pur şi pe cea a CCR de a o cataloga drept neconstituţională, pe care a calificat-o ca fiind "de neînţeles".

RomaniaTV.net
01 iul. 2012, 19:23
Ponta: Din cauza prostiei PDL, partidul de opoziţie va fi PPDD

Decizia „de neînţeles” a Curţii Constituţionale în cazul legii uninominalului, generată de „îngustimea de minte” a PDL, va conduce la situaţia în care principalul partid de opoziţie al unui Guvern USL va fi Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PPDD), susţine liderul USL, premierul Victor Ponta.

Potrivit Mediafax, premierul a declarat, la Antena 3, că va încerca să discute cu noul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, despre această problemă, în speranţa că acesta va fi mai „deschis la minte” decât predecesorul său.

„O prostie mai mare decât ce a făcut PDL contestând uninominalul nu cred că există”, a spus Ponta.

Duminică, Adriean Videanu a explicat, la Gândul Live, de ce democrat-liberalii au contestat legea uninominalului pur. Acesta a prezentat un algoritm potrivit căruia în cazul adoptării legii, la alegerile parlamentare USL ar fi obţinut aproape 85%, în timp ce PDL nu ar fi depăşit pragul de 10%. Fără această lege, balanţa este însă mai echilibrată. „Pe evoluţia de astăzi, USL este sub 50%, PDL este la 22% pentru că a fost perceput ca perdant. Am recuperat trei procente în ultima săptămână, USL a pierdut 4%„, a explicat Videanu, precizând că în Parlament vor mai intra PPDD şi UDMR, în timp ce PNG şi PRM sunt la limită.