Ponta: Discuţia cu Băsescu pe tema Consiliului European NU ARE nici un rost

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la emisiunea Ultima Oră, de la  România TV, că Palatul Cotroceni a transmis MAE o listă cu delegaţia pentru Consiliul European pe care el nu se regăsea, dar la Bruxelles a fost trimisă lista de la Guvern. Ponta a precizat că discuţia pe care urmează să o aibă săptămâna viitoare cu Traian Băsescu, pe tema Consiliului European, nu are nici un rost, dar el nu face altceva decât să urmeze procedurile instituţionale. 

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 20:52
Ponta: Discuţia cu Băsescu pe tema Consiliului European NU ARE nici un rost

Victor Ponta a confirmat că Preşedinţia a trimis la MAE lista cu componenţa delegaţiei pentru Consiliul European, condusă de Traian Băsescu, însă a arătat că ministerul condus de Andrei Marga a transmis la Bruxelles memorandumul întocmit pe baza propunerilor Guvernului.

Întrebat ce rost mai are, în aceste condiţii, discuţia cu Traian Băsescu, Ponta a răspuns: „Strict personal, nu are nici un rost discuţia, dar instituţional, vreau, când merg la Bruxelles, să respect un punct de vedere agreat şi de Parlament şi de Guvern şi, dacă se poate, şi de preşedinte. Dar instituţional, dacă pot să spun că am consensul Parlamentului, al Guvernului şi al preşedinteleui… aşa este corect.”

Întrebat ce se va întâmpla dacă pe 28 iunie va veni la Bruxelles şi Traian Băsescu, Ponta a arătat că deja componenţa delegaţiei a fost transmisă. „Sigur că m-am gîndit şi la această variantă, dar am convingerea că va fi evitată o astfel de situaţie”, a conchis Ponta.

Preşedinţia României a transmis marţi la MAE componenţa delegaţiei pentru Consiliul European de la Bruxelles, însă lista Administraţiei Prezidenţiale a rămas la MAE şi nu a fost trimisă mai departe, la Bruxelles fiind expediată doar lista cu numele anunţate de premierul Victor Ponta, scrie adevarul.ro.

Palatul Cotroceni a transmis încă de marţi componenţa delegaţiei României – varianta Preşedinţiei – pentru participarea la Consiliul European de la Bruxelles din 28-29 iunie, pe canalele oficiale, care includ Ministerul Afacerilor Externe„, a declarat pentru Adevărul, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

Oprea a precizat că, în formularul de delegaţie completat de Administraţia Prezidenţială şi trimis MAE, era menţionat preşedintele Traian Băsescu ca şef al delegaţiei, acesta fiind însoţit, „aşa cum prevede practica”, de ministrul Afacerilor Externe Andrei Marga şi de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, scrie şi Mediafax.

Întrebaţi despre această scrisoare a Palatului Cotroceni, oficiali ai Ministerului Român al Afacerilor Externe au declarat, pentru Adevărul: „Lista cu componenţa delelgaţiei transmisă de premierul Victor Ponta este cea care a fost trimisă la Bruxelles„, fără a preciza ce s-a întâmplat cu „celalaltă delegaţie condusă de Traian Băsescu”. La insistenţele Adevărul, singurul răspuns al oficialului MAE a fost „Nu pot să repet decât ce am spus mai devreme”.