Ponta: Dragnea merge la PES să îşi anunţe sprijinul pentru Timmermans, şi că opreşte ordonanţele în justiţie

Fostul premier Victor Ponta susţine că liderul PSD Liviu Dragnea merge la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) de la Madrid să îşi anunţe sprijinul total şi necondiţionat pentru Frans Timmermans, să îl asigure pe acesta şi PES de faptul că nu mai merge alături de Viktor Orban şi Mateo Salvini, că opreşte ordonanţele de urgenţă în justiţie, că aplică recomandările Comisiei de la Veneţia şi că va susţine decizia PES privind candidatul pentru funcţia de procuror european.

RomaniaTV.net
22 feb. 2019, 09:02
Ponta: Dragnea merge la PES să îşi anunţe sprijinul pentru Timmermans, şi că opreşte ordonanţele în justiţie

„Breaking news – «Ponta îl laudă pe Dragnea»!!! DA – chiar vreau să îl laud când văd că face ( de voie sau nevoie, nu mai contează ) ceva bun pentru România. Şi am 10 motive să fac acest lucru – le prezint pe larg mai jos. Liviu Dragnea merge la Congresul PES de la Madrid să îşi anunţe sprijinul total şi necondiţionat pentru Frans Timmermans – să îl asigure pe acesta şi PES de faptul că nu mai merge alături de Viktor Orban şi Salvini, că opreşte ordonanţele de urgenţă în justiţie, că aplică recomandările Comisiei de la Veneţia, că va susţine decizia PES privind candidatul pentru funcţia de Procuror European”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta susţine că, „după apelurile repetate ale PRO România, după ce a văzut că la Madrid Corina Creţu va fi invitată şi va avea speech în panelul principal de Sâmbătă ( el vineri şi Dăncilă deloc), după fuga ruşinoasă din faţa oficialilor europeni de la evenimentul din 10 Ianuarie de la Bucureşti, după ce Victor Negrescu l-a convins să nu mai asculte de opiniile peremiste şi isteroide ale celor din jurul său şi de manipulările moscovite ale Sputnik ( felicitări pentru asta lui Victor Negrescu, poate ultimul social democrat european din PSD ) – Liviu Dragnea îşi schimbă tactica de boicotare a PES şi a Uniunii Europene, îşi cere iertare pentru greşeli şi promite să nu mai aibă opinii şi atitudini contrare PES şi UE”.

Fostul premier spune că, deşi l-a numit recent pe Frans Timmermans ca fiind „un duşman al României” acum Dragnea merge la Madrid să arate sprijinul său şi al PSD pentru candidatura la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Ponta menţionează că, la evenimentul major de sâmbătă, alături de premierul Spaniei va fi doar un singur social-democrat român, comisarul european Corina Creţu. „Apreciez faptul că Dragnea a acceptat să participe vineri la o dezbatere ca să susţină poziţia PSD; după câte rele a făcut puţină modestie şi umilinţă nu strică/ este jenant şi penibil faptul că Viorică Dăncilă merge la Madrid doar ca însoţitoare a lui Dragnea şi nu ia deloc cuvântul la niciun panel ( lipsind şi de la învestirea noilor miniştri de la Transporturi şi Dezvoltare)”, continuă Ponta.

El aminteşte că Frans Timmermans şi-a făcut publică opinia despre candidatura Laurei Codruţa Kovesi şi că de aceea Dragnea nu a comentat nimic până acum pe acest subiect. „Decizia europarlamentarilor PES este de susţinere / practic sâmbătă Dragnea este acceptat la Madrid deoarece şi el acceptă şi susţine tacit această decizie”, afirmă Ponta.

Liderul Pro România mai precizează că faptul că tot felul de bufoni şi marionete sunt împinse de Dragnea să apăra la televiziunile din România sau în Parlamentul European cu poziţii radicale anti-UE, anti-PES, anti-Timmermans sau anti-Kovesi nu reprezintă decât o monedă de schimb pe care Dragnea o foloseşte când are nevoie – „tot ce spun aceşti indivizi are valoare zero ( faptul că ei sunt fericiţi cu această poziţie penibilă este strict problema lor – obrazul gros şi mintea puţină îi ajută)”.

„Faptul că Dragnea spune ceva la Bucureşti şi exact invers la Madrid ţine de natura lui bipolară, suspicioasă până la paranoia şi mincinoasă până la perversiune – cel mai probabil minte şi acolo şi aici / important este însă faptul că angajamentele pe care le asumă la Madrid va fi obligat să le ţină – şi asta e ceea ce contează”, mai afirmă Victor Ponta.

El susţine totodată că tot scandalul din România legat de numirea lui Kovesi în funcţia de procuror european va rămâne fără obiect.

„Ca şi în alte ocazii ( în 2013 sau 2016 ) Liviu Dragnea o va susţine pe ascuns pe Codruţa Kovesi – iar public va evita orice poziţie / le spun şi celor pentru şi celor contra să nu îşi consume inutil energiile – la Madrid se închide această falsă problemă”, adaugă Ponta.

Pe de altă parte, fostul premier spune că Preşedinţia românească a Consiliului UE va trece foarte repede, pentru România va fi doar un eşec trist şi dezolant, pentru Uniunea Europeană va fi un moment în care au evitat noi crize cu un guvern populist şi iresponsabil la conducere, iar deciziile importante au fost mutate diplomatic pentru Preşedinţia Finlandeză. „La Madrid Dragnea trebuie să îşi asume că nu va sabota sau perturba Summitul de la Sibiu – şi acesta va fi un lucru bun pentru România şi pentru UE”, mai scrie Ponta.

„Indiferent de câtă cenuşă îşi va pune în cap şi oricâte promisiuni dulci va face la Madrid Liviu Dragnea – conducerea PES şi a Comisiei Europene are o părere formată deja, extrem de negativă şi încredere zero / vor rămâne critici şi atenţi la derapajele din ţară şi vor lua poziţie imediat/ acest lucru este bun pentru România. Prin participarea sa umilă şi spăşită la Congresul PES de la Madrid Liviu Dragnea va demonstra încă o dată că ştie doar de frică, şi că este un laş în bătăliile publice ( spre deosebire de uneltirile din cotloanele Partidului ) / aceasta este o veste bună pentru toţi românii”, concluzionează Victor Ponta.

La precedentul congres al PES, Liviu Dragnea nu a participat, el declarând că nu vrea să se bage în poză cu oameni care făcut rău ţării.

Congresul PES se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Madrid şi urmează să îl desemneze pe Frans Timmermans drept candidat la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.


loading...
Partenerii noștri