Victor Ponta: Nu văd refacerea USL cu Antonescu la şefia PNL. După 25 mai vom avea un candidat la Cotroceni

Victor Ponta a declarat la România TV că a realizat, după ultimii ani în care a fost prim ministru, că România are nevoie de o strânsă colaborare între preşedinte şi premier pentru a putea progresa. Chiar dacă la nivelul PSD nu s-a ales un nume care să candideze la alegerile prezidenţiale, se doreşte refacerea USL, însă nu cu Crin Antonescu la şefia PNL.

RomaniaTV.net
30 mart. 2014, 17:15
Victor Ponta: Nu văd refacerea USL cu Antonescu la şefia PNL. După 25 mai vom avea un candidat la Cotroceni

Întrebat de prezentatoarea România TV Cristina Şincai dacă s-a decis privind candidatura la alegerile prezidenţiale din 2014, premierul Victor Ponta a răspuns negativ.

„Nu m-am decis. Poate o sa luaţi răspunsul meu în glumă, dar este foarte serios, după doi ani de zile de când sunt la guvernare cu domnul preşedinte Băsescu nu mai mi-e teamă de nimic politic. Eu cred că din decembrie şansa României de a progresa şi de a merge într-o direcţie pozitivă este aceea de a avea un preşedinte şi un prim ministru care să colaboreze, care să poată să muncească împreună, să nu mai stea să se pândească unul pe celalalt”, a declarat Victor Ponta, privind o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale.

Privind un candidat la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta a existat că sunt două variante: prima presupune refacea USL, în timp ce de-a doua prevede alegerea unei persoane din cadrul Uniunii Social Democrate.

Antonescu exclude posibilitatea ca, în cazul în care va fi ales preşedinte, Ponta să rămână premier

„Nu cred că se va reface USL dacă Crin Antonescu rămâne preşedintele PNL, ci doar dacă există o altă formulă, dar asta depinde de decizia PNL, după data de 25 mai. Dacă nu, vom decide împreună după 25 mai cine să participe din cadrul Uniunii Social Democrate şi aici sunt destul de puţini oameni”, a precizat Victor Ponta.

Referitor la persoanele care pot să reprezinte Uniunea Social Democrată la alegerile prezidenţiale din 2014, premierul i-a amintit pe Călin Popescu Tăriceanu, dacă se va reface USL, Sorin Oprescu, Mircea Geoană şi pe el însuşi.

„Nu ştiu dacă domnul Tăriceanu ar vrea să candideze cu susţinerea unei alianţe politice de centru stânga, dar totul depinde de ce se întâmplă imediat după 25 mai. Nu exclus ideea ca eu să fiu candidatul USD la prezidenţiale, dar sper să existe şi o altă variantă. Cu siguranţa, Călin Popescu Tăriceanu este o variantă, ar fi un tandem în care aş avea încredere„, a declarat la România TV Victor Ponta.