Ponta, după ce a fost acuzat de subminarea moţiunii. „Liderii PSD au jucat la cacealma. Ar fi penibil să fie depusă o nouă moţiune”

Victor Ponta a respins acuzaţiile lansate de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, care a susţinut că preşedintele Pro România a subminat votarea moţiunii de cenzură. Fostul premier a susţinut că "liderii PSD au jucat la cacealma", iar "ar fi penibil să fie depusă o nouă moţiune".

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 18:26
Ponta, după ce a fost acuzat de subminarea moţiunii. „Liderii PSD au jucat la cacealma. Ar fi penibil să fie depusă o nouă moţiune”

„Eu am fost azi la Parlament. Toţi cei 24 de parlamntari Pro România au fost în bancă. Am mai convins şi un parlamentar PSD să voteze – domnul Eugen Teodorovici. Ceea ce am afirmat ieri s-a adeverit. Cei care susţin Guvernul Orban probabil că se bucură.

Ce s-a întâmplat azi în Parlament e o ruşine pentru că liderii PSD care au jucat la cacealma.

Nu au vorbit cu absolut nimeni, dar nu au vorbit nici cu grupul minorităţilor, care o mare parte votează cu PSD. Nu au vorbit cu UDMR. Nu au vorbit cu neafiliaţii”, a afirmat Victor Ponta, la Digi24.

Preşedintele Pro România a dat de înţeles că eşecul moţiunii a fost posibil cu acceptul lui Marcel Ciolacu, liderul PSD.

„Varianta negativă e că au făcut totul cu acceptul său (a lui Marcel Ciolacu, n.red). (…) Am spus că nu poţi să vii cu o moţiune de cenzură fără să spui ce pui un loc, un Guvern, un program…

Totul s-a transformat într-o mascaradă când am văzut liderul grupului PSD din Camera, care e apropiat de domnul Cioalcu, explicând ieri că nu vin cei de la Pro România şi de aceea nu trece moţiunea”, a menţionat Victor Ponta.

Ponta nu crede într-o nouă moţiune. „Ar fi penibil”

Cât despre acuzaţiile potrivit cărora i-ar fi demoralizat pe parlamentari să nu fie prezenţi în plen, Ponta a răspuns: „explicaţiile ăstea sunt cei pentru cei care au un singur neuron care e obosit. Dacă am o asemenea influenţă, ar trebui să mă pună şef la PSD”.

De asemenea, Ponta susţine că „ar fi penibil să fie depusă o nouă moţiune de către PSD”.

Liderul deputaţilor PSD face dezvăluiri după eşecul moţiunii. „Victor Ponta a subminat această moţiune de cenzură”