Ponta: E posibil să se amâne şi în 2012 intrarea în Schengen

Publicat: Luni, 03 Septembrie 2012 22:47 // Actualizat: Luni, 03 Septembrie 2012 22:47 // Sursa: Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este posibil, din păcate, ca şi anul acesta să se amâne, pe baza unei decizii politice, intrarea României în Schengen.

Foto: avertismentul.ro

"Din punct de vedere tehnic, România era pregătită încă de anul trecut să intre în Schengen, Pe baza unei decizii politice a Olandei s-a amânat intrarea noastră în Schengen şi a Bulgariei şi e posibil, din păcate, anul acesta din nou, pe baza unei decizii politice să se amâne", a precizat Ponta.

El a mai spus că România este pregătită pentru aderare, nu este numai meritul Guvernului USL şi dacă nu va intra anul acesta, sigur acest lucru se va întâmpla anul viitor.

Ponta a arătat că PDL nu câştigă nimic din faptul că România nu intră în Schengen, aşa cum USL nu a câştigat nimic anul trecut când Guvernul PDL nu a reuşit.

Întrebat dacă referendumul ar fi cauza pentru care România nu va intra în Schengen, Ponta a spus: "Anul trecut nu am avut referendum şi nu am intrat în Schengen, deci deciziile politice se pot baza şi pe pretexte".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Olanda Schengen spaţiul Schengen Victor Ponta Schengen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 sep 07:52
...păcate, ca şi anul acesta să se amâne, pe baza unei decizii politice, intrarea României în Schengen. Citește mai departe… Sursa: http://www.rtv.net/ponta-e-posibil-sa-se-amane-si-in-2012-intrarea-in-schengen_42856.html ...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H