Ponta: Eliminăm taxele consulare pentru declararea copiilor născuţi în străinătate în primele şase luni

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că Guvernul va elimina taxele consulare solicitate pentru întocmirea certificatelor de naştere ale copiilor născuţi în străinătate, dacă acestea sunt întocmite în termen de şase luni de la naştere.

RomaniaTV.net
07 oct. 2014, 11:47
Ponta: Eliminăm taxele consulare pentru declararea copiilor născuţi în străinătate în primele şase luni

„Românii care fac procedurile privind certificatele de naştere, timp de şase luni nu plătesc niciun fel de taxe. Dacă şase luni nu vor să îi declare fără niciun fel de taxă, sigur că (plătesc – n.r.) taxa aceea mare care e şi azi. Dar eu cred că orice părinte aflat în străinătate în cele şase luni poate să facă procedurile de declarare a copilului şi faptul că sunt gratuite faţă de taxele care se plăteau până acum e un semn foarte clar de sprijin pentru familiile cu copii”, a afirmat prim-ministrul la începutul şedinţei de Guvern.

Ponta a anunţat, totodată, că documentele de călătorie pentru copiii de până la şase ani vor fi gratuite. Potrivit premierului, această decizie a fost luată la insistenţele ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.