Ponta: Eu n-am crezut că Băsescu, idolul lui Anastase şi Cotoi, chiar o să ne tragă în ţeapă în 2004

Preşedintele PSD Victor Ponta a răspuns, joi, acuzaţiilor de escaladare a violenţei în discursul politic aduse de PDL, el arătând că nu a crezut niciodată că Traian Băsescu, pe care l-a numit "apostolul la care se închină Anastase şi Cotoi", îi va trage în ţeapă pe social-democraţi în 2004.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 16:08

„Cei care avem un grad de inteligenţă normală ştiu foarte bine că în politică există declaraţii politice. Eu nu am crezut niciun moment şi probabil nici alţi colegi ai mei că domnul Băsescu chiar o să ne tragă în ţeapă în 2004 sau că ne-a ciuruit, domnul Băsescu fiind idolul şi apostolul la care se închină Anastase şi Cotoi”, a spus Ponta.

El i-a numit pe Roberta Anastase şi pe Sever Voinescu „revoluţionarii de la Ploieşti”.

„Vreau să vă felicit pe dumneavoastră, pe cei de la presă, pe care domnul Cotoi vă ceartă, că dumneavoastră aţi râs văzându-i pe revoluţionarii de la Ploieşti, Anastase şi Cotoi, pe care vrea să-i împuşte cineva sau îi omoară cineva. Avem un minim de inteligenţă, un minim de bun-simţ ca să înţegem lucrurile astea. Ridicolul declaraţiilor celor doi vajnici ploieşteni îi priveşte”, a spus Ponta.

PDL a decis să solicite organizarea unei dezbateri în Parlament pe tema violenţei în discursul politic actual, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, după ce l-a acuzat pe Victor Ponta şi pe alţi reprezentanţi ai USL că proliferează ameninţări cu moartea în declaraţii publice.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări referitoare la răspunderea guvernanţilor în cazul OUG 107/2010, că „nici dacă-i împuşti nu e suficient”, el arătând că cele 2,2 milioane de pensionari cărora li s-au reţinut bani trebuie să primească şi scuze.

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că dacă premierul Ungureanu vine de 1 Mai la Bârlad şi nu discută cu autorităţile locale, va avea „nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o ameninţare, ci o asigurare”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că Victor Ponta, în lipsa unor soluţii, ameninţă cu moartea oamenii politici şi că liderul PSD va ajunge să îi ameninţe la fel şi pe români, ea precizând că a avertizat „asupra derapajelor psihiatrice ale acestui personaj”.