Ponta: Există pericolul ca structuri mafiote să ia în stăpânire zone din oraş

Predare de mandat la Ministerul de Interne. Noii miniştri, Ioan Rus şi Victor Paul Dobre, şi-au luat în primire noile funcţii, iar premierul Victor Ponta le-a trasat trei obiective majore, pe care trebuie să le aibă în vedere. În discursul din cadrul ceremoniei, premierul Ponta a ţinut să precizeze că la Ministerul de Interne deciziile trebuie luate exclusiv de către ministru, nu de către şefii de partide.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 06:12
Ponta: Există pericolul ca structuri mafiote să ia în stăpânire zone din oraş

În Guvernul Ponta, Ministerul Administraţiei şi Internelor, condus până acum de Gabriel Berca, a fost împărţit în două. De astăzi, Ioan Rus va fi ministru de Interne, iar Victor Paul Dobre va fi ministru delegat pentru Administraţie.

La predarea de ştafetă a fost prezent şi premierul Victor Ponta, care a ţinut să traseze trei linii majore pe care le va avea în vedere noua conducere a MAI, dar şi personalul aflat în sistemul operativ.

„În primul rând, ţin să subliniez că MAI nu este un minister de partid şi nici nu va fi un minister de partid. Numirile, promovările şi schimbările din acest minister nu se fac în sediile partidelor politice. În al doilea rând, îmi doresc să avem cele mai corecte alegeri din ultima perioadă. Este foarte important să dovedim faptul că în România anului 2012 se pot organiza alegeri corecte.

Siguranţa cetăţeanului este şi ea un punct prioritar. În România există pericolul real ca structuri de crimă organizată sau clanuri mafiote să ia în stăpânire anumite zone din oraşe. Din punctul meu de vedere, pentru dumneavoastră, prioritatea numărul, nu 1, prioritatea 0, este combarea oricărui tip de crimă organizată în România. Şi asta numai dumneavoastră puteţi s-o faceţi, cu structurile de informaţii şi operative pe care le aveţi şi mai ales îndepărtându-i pe acei colegi ai dumneavoastră care sunt prea apropiaţi sau prea dependenţi de aceste structuri mafiote. Ordinea pe străzile acestei ţări depinde de dumneavoastră”, a spus premierul Victor Ponta la ceremonia de predare a ştafetei la Ministerul de Interne.