Ponta: Felicit compania STIROM că a folosit fonduri europene pentru modernizarea capacităţilor de producţie

Premierul Victor Ponta a felicitat, joi, managementul companiei STIROM SA din Bucureşti pentru că a folosit fonduri europene pentru modernizarea capacităţilor de producţie, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 11:46
Ponta: Felicit compania STIROM că a folosit fonduri europene pentru modernizarea capacităţilor de producţie

Premierul i-a felicitat şi pentru păstrarea şi stabilitatea celor 400 de locuri de muncă pe care le asigură.

‘Mă bucur foarte mult că o companie fondată în 1967 şi care era aproape să se închidă iată că acum are 400 de angajaţi şi are un viitor în care cred. (…) Oricine creează un loc de muncă în România şi Europa este un partener al Guvernului din acea ţară, pentru că nimic nu este mai important acum în România şi în Europa decât crearea de noi locuri de muncă, păstrarea locurilor de muncă, stabilitatea acestora. Vreau să îi felicit pentru că au folosit fonduri europene pentru modernizarea capacităţilor de producţie’, a spus Ponta, care a vizitat fabrica de sticlă STIROM din Capitală.

Premierul a participat la inaugurarea unei noi instalaţii de topire sticlă, considerată cea mai modernă din Europa.

Proiectul de investiţii este finanţat în proporţie de 60% din fonduri private şi 40% din fonduri structurale comunitare, nerambursabile, prin Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competitivităţii Economice’, Axa prioritară 4.

STIROM este o companie majoritar privată, care a fost preluată din anul 2003 de grupul elen Yioula Glassworks.

La inaugurare au fost prezenţi ambasadorul Republicii Elene la Bucureşti, Grigorios Vassiloconstandakis, şi ministrul Economiei, Constantin Niţă.