Ponta: Felicit guvernul de la Chişinău şi cetăţenii Moldovei pentru liberalizarea vizelor în UE

Premierul Victor Ponta felicită Guvernul Republicii Moldova şi cetăţenii acestei ţări pentru liberalizarea vizelor de călătorie în spaţiul european începând de luni, se arată într-un comunicat redat de Agerpres.

RomaniaTV.net
28 apr. 2014, 08:20
Ponta: Felicit guvernul de la Chişinău şi cetăţenii Moldovei pentru liberalizarea vizelor în UE

‘Ţin să felicit Guvernul de la Chişinău, precum şi toţi cetăţenii Republicii Moldova, pentru liberalizarea vizelor de călătorie în spaţiul european, începând cu 28 aprilie 2014. Republica Moldova devine astfel primul stat din cadrul Parteneriatului Estic care se bucură de această libertate europeană fundamentală care este libertatea de circulaţie. Este o veste mult aşteptată de fiecare cetăţean de peste Prut, de toţi cei care cred cu tărie în idealul european, în revenirea Republicii Moldova în comunitatea de valori căreia îi aparţine în mod firesc şi acolo unde îi este locul – în Uniunea Europeană’, afirmă Ponta în mesajul transmis cu ocazia liberalizării vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

El arată că această decizie a fost anunţată, în premieră, de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la Bruxelles împreună cu premierul moldovean, Iurie Leancă, în noiembrie anul trecut.

Ponta menţionează că va avea în curând ocazia să-i adreseze prim-ministrului Iurie Leancă şi în mod direct felicitările sale şi ale Guvernului României pentru această reuşită.