Ponta: Florin Georgescu NU va mai face parte din viitorul guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la România TV, că actualul ministru de Finanţe, Florin Georgescu, a cerut să se întoarcă la Banca Naţională a României, nefiind interesat de un alt post ministerial în următorul cabinet al lui Ponta.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 19:30
Ponta: Florin Georgescu NU va mai face parte din viitorul guvern

Ponta a spus că revenirea la BNR este doleanţa lui Georgescu. „Dacă ar vrea, l-aş ţine pe Florin Georgescu la Ministerul Finanţelor în continuare, dar mi-a spus foarte clar că a venit doar pentru mine şi că vrea să se întoarcă în calitate de viceguvernator al Băncii Naţionale„, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, Ponta a admis că a purtat discuţii cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, legate de contopirea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a Comisiei de de Supraveghere a Pensiilor Private şi Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare într-o singură entitate care să preia atribuţiile celor trei instituţii.

Această instituţie ar urma să fie plasată sub control parlamentar şi să lucreze în strânsă colaborare cu Banca Naţională, Banca Centrală Europeană şi cu forurile europene de control similare. „Dacă se va constitui, nu am luat încă decizia”, a mai spus Ponta.