Ponta: Guvernul va emite marţi ordonanţa prin care şantierele din Mamaia îşi pot continua activitatea

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va emite marţi o ordonanţă de urgenţă pentru ca lucrările începute pe litoral să poată fi continuate şi în perioada 15 mai- 5 septembrie, potrivit Agerpres. Această ordonanţă va lăsa la latitudinea administraţiilor locale să stabilească modul de desfăşurare a acestora.

RomaniaTV.net
01 mai 2014, 12:00
Ponta: Guvernul va emite marţi ordonanţa prin care şantierele din Mamaia îşi pot continua activitatea

Astfel, potrivit premierului, lucrările din staţiunea Mamaia vor putea fi finalizate, fără ca turiştii ‘să mai umble prin pietre şi moloz’ şi fără să se piardă fondurile europene alocate pentru respectivele construcţii.

‘Da, marţi o dăm. Am vrut să văd cu ochii mei despre ce este vorba şi, evident, nu are niciun sens să lăsăm lucrările, să închidem şantierele, să pierdem bani europeni pentru că aşa a gândit doamna Udrea. (…) E pe site proiectul de ordonanţă, marţi îl adoptăm’, a spus Ponta, în cadrul unei vizite de lucru în staţiunea Mamaia.

Acesta a precizat totodată că, în aceeaşi zi, speră să se emită o hotărâre de guvern pentru transformarea lacului Văcăreşti în parc natural.

Victor Ponta şi-a exprimat convingerea că primarul Radu Mazăre va finaliza construcţiile din staţiunea Mamaia. Radu Mazăre i-a explicat premierului că în staţiunea Mamaia au început lucrările de construire şi a unei parcări etajate.

‘Mai avem o parcare supraetajată, sunt cinci proiecte europene, toate au fost deblocate după ce aţi venit dumneavoastră prim-ministru. Până atunci, au fost blocate de madam Udrea’, i-a spus primarul Constanţei premierului Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că în judeţul Constanţa sunt în execuţie lucrări cu fonduri europene în valoare de 190 de milioane de euro şi, referitor la ordonanţa de urgenţă privind continuarea lucrărilor şi în sezonul estival, a făcut câteva precizări cu privire la conţinutul acesteia.