Victor Ponta i-a SCRIS lui Băsescu. Ce îi solicită premierul şefului statului – VEZI DOCUMENTUL

Premierul Victor Ponta i-a transmis, luni, preşedintelui Traian Băsescu scrisoarea prin care îi cere să participe la Consiliul European care va avea loc la Bruxelles, potrivit Agerpres.

26 mai 2014, 10:44
Victor Ponta i-a SCRIS lui Băsescu. Ce îi solicită premierul şefului statului – VEZI DOCUMENTUL

Victor Ponta reacţionează în primul scandal cu Traian Băsescu de după alegeri. Premierul a anunţat că îi va scrie preşedintelui despre reglementările europene. Conflictul a izbucnit după ce Victor Ponta a spus că vrea să reprezinte România la Consiliul European de mâine. Şeful statului nu vrea însă să-i cedeze locul premierului.

VEZI SCRISOAREA

„Voi adresa chiar azi o scrisoare oficială în acest sens preşedintelui Băsescu bazată pe reglementările europene şi din legea naţională şi o să vedem ce se va întâmpla”, a precizat premierul.

Martin Schulz, CANDIDAT DESEMNAT al socialiştilor europeni la PREŞEDINŢIA Comisiei Europene

Victor Ponta declara, sâmbătă, la Antena 3, că România nu va avea drept de vot la Consiliul European care va avea loc marţi la Bruxelles, deoarece ţara noastră va fi reprezentată de preşedinte, şi nu de prim-ministru. 

„Marţi este o primă reuniune a şefilor de Guvern din Uniunea Europeană ca să discute pe cine propune Consiliul mai departe Parlamentului preşedinte al Comisiei, pe Jean Claude Juncker sau pe Schulz. Conform regulamentului Uniunii Europene şi legii naţionale din România, şeful Guvernului este cel care propune şi preşedintele Comisiei şi comisarul român. Marţi, Traian Băsescu va merge fără să aibă, practic, drept de vot. Deci România, din 28 de ţări, va fi cea care nu are drept de vot pentru că nu este şeful Guvernului”, afirma premierul.

Noul PREŞEDINTE al Comisiei Europene NU va fi ALES la summit-ul din 27 mai