Ponta: Ieşirile lui Băsescu ne-au adus 7%. Cred că regretă acum

Victor Ponta a declarat, la România TV, că declaraţiile publice ale preşedintelui Traian Băsescu au adus un procentaj de 7 puncte suplimentare scorului USL de la alegerile de duminică. Premierul susţine că Băsescu va ţine seama de acest lucru şi nu va tergiversa procedura de desemnare a noului premier. În caz contrar, Ponta a spus că va rămâne în continuare premier, până la finalizarea procedurii.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 20:09
Ponta: Ieşirile lui Băsescu ne-au adus 7%. Cred că regretă acum

„Ieşirile domnului Băsescu au adus USL 7%. De fiecare dată când a ieşit, scorul USL era mai mic cu 7% înainte de declaraţii. Cred că regretă acum”, a spus Victor Ponta.

Ponta a spus că se aşteaptă ca liderii partidelor parlamentare să fie convocaţi la Cotroceni pentru consultări imediat după validarea rezultatelor finale ale alegerilor de către Biroul Electoral Central. „Domnul preşedinte poate să mă cheme la consultări şi mâine, după publicarea rezultatelor oficiale de către BEC. Să tragă de timp să ce?„, a spus preşedintele PSD.

Întrebat dacă are garanţia că va fi viitorul premier, Ponta a răspuns: „Am garanţia că nu va fi alt prim-ministru. Dacă procedura se prelungeşte, tot eu rămân premier, pentru că România nu este Belgia să stea un an fără guvern. Un alt prim-ministru nu are cum să treacă în Parlament„.

Ponta a avertizat că tergiversarea instalării unui nou guvern de către Traian Băsescu va avea efecte nefavorabile pentru România.

Avem nevoie de proiectul de buget  pentru că pe 7 ianuarie vine delegaţia FMI. Dacă nu avem buget, nu vin oamenii că nu au de ce”, a mai spus Ponta.

 Tot într-o emisiune România TV, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că nu exclude ca preşedintele să profite de prevederea constituţională care-i permite să convoace noul Parlament prin decret la 20 de zile de la desfăşurarea alegerilor. „Dacă Parlamentul este convocat pe 29 decembrie şi desemnarea premierului ar putea avea loc, poate, în noapte de Revelion”, a comentat Antonescu ironic.

„Ar fi o prelungire nejustificată ce ar folosi nimănui (…) Nu-mi mai pot permite să fac pronosticuri în legătură cu preşedintele Băsescu pentru că orice pronostic se face pe premise raţionale”, a mai spus liberalul.