Ponta îi AVERTIZEAZĂ pe poştaşi: Punem pensiile pe card şi jumătate din angajaţi PLEACĂ acasă

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Slatina, că "este inadmisibil" ca poştaşii să refuze să ducă oamenilor pensiile pe care le aşteptau. Totodată, primul ministru a lansat un avertisment la adresa poştaşilor, afirmând că în orice moment guvernul poate decide să nu mai trimită pensiile prin poştă, ceea ce ar echivala, însă, cu disponibilizări în masă în cadrul companiei.

RomaniaTV.net
14 mai 2013, 14:03
Ponta îi AVERTIZEAZĂ pe poştaşi: Punem pensiile pe card şi jumătate din angajaţi PLEACĂ acasă

Premierul Victor Ponta a declarat că statul încearcă să salveze Poşta Română, însă a avertizat că este inadmisibil ca greva poştaşilor să-i avecteze pe pensionari. Primul ministru a avertizat că dacă acest lucru se va repeta se vor lua măsuri drastice.

„Noi am preluat Poşta Română nu doar în faliment, ci şi cu uriaşe fraude. Încercăm să salvăm Poşta Română cu o privatizare de succes. Dar să nu dai pensiile oamenilor e inadmisibil şi inacceptabil. Poşta Română mai trăieşte în primul rând pentru că noi punem pensiile prin poştă. Altfel, le punem pe card. Există soluţii. Eu nu vreau să mă gândesc la alte soluţii pentru că asta înseamnă că jumătate din personal pleacă acasă. Ar fi grav pentru Poşta Română. Pentru pensionari, nu”, a spus Ponta, la Slatina.

CITEŞTE ŞI: Protestele la Poştă se EXTIND. Milioane de oameni, lăsaţi FĂRĂ PENSII din cauza grevei

Angajaţii din 15 oficii poştale din Capitală au continuat, marţi, protestele începute luni, acţiuni similare având loc şi la Cluj.

Luni, aproximativ 1.500 de angajaţi din cadrul a 30 de oficii poştale din Capitală au participat la protestul organizat în Bucureşti, nemulţumiţi de actele adiţionale la Contractele Colective de Muncă, prin care norma de lucru este redusă, în funcţie de caz, la numai patru sau şase ore.

Pe de altă parte, Poşta Română ar putea să disponibilizeze în acest an un număr de 4.000 de salariaţi, din totalul de 32.000, ca urmare a scăderii volumului de prestaţii poştale, numărul fiind estimativ şi calculat în baza normativului de activitate din 2011, a declarat marţi liderul sindical Matei Brătianu.