Ponta îi dă dreptate lui Antonescu: Interdicţia de colaborare a USL nu va fi introdusă în statut

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, la România TV, că partidele componente ale USL nu pot să introducă în statut o interdicţie expresă a colaborării lor cu Traian Băsescu sau cu PDL, datorită unor dificultăţi de ordin juridic. În schimb, pe 7 aprilie Congresele PSD, PNL şi PC vor adopta o declaraţie politică care să vizeze izolarea politică a democrat-liberalilor.

RomaniaTV.net
17 mart. 2012, 15:15
Ponta îi dă dreptate lui Antonescu: Interdicţia de colaborare a USL nu va fi introdusă în statut

Avea dreptate Crin pentru că nu poţi să pui un nume propriu, numele lui Traian Băsescu, în statut. Însă o declaraţie politică adoptată de către Congres nu poţi să o schimbi decât tot în Congres. Era imposibil din punct de vedere juridic să pui în statut numele unei persoane„, a declarat Ponta într-un interviu acordat România TV.

Preşedintele PSD susţine că acest subiect nu demonstrează existenţa unor tensiuni în USL sau a unor divergenţe de opinie dintre el şi omologul său de la PNL. Ponta susţine că fiecare dintre cei doi copreşedinţi USL are un mesaj distinct ţinând seama că unul vizează postul de prim-ministru, iar celălalt pe cel de preşedinte al României. „Suntem pe aceeaşi direcţie, dar tragem fiecare în adversarul pe care îl avem în mod direct„, a explicat Victor Ponta.

De când suntem în USL, auzim în fiecare zi de la cineva de la putere cum o să ne despărţim”, a comentat Ponta. Acesta a precizat că şi cele 15 puncte la care s-a referit la învestirea guvernului Ungureanu vor fi reluate de către USL la Congresul comun al partidelor componente din 7 aprilie. „Cele 15 puncte vor fi prezentate şi dezvoltate ca oferta pozitivă a USL de guvernare către populaţie, iar domnul Crin Antonescu va prezenta punctele sale va viitor preşedinte al României. Nu vom spune aceleaşi lucruri„, a declarat Ponta.

Tot în cadrul interviului România TV, Ponta a reiterat afirmaţia potrivită căreia Ungureanu i-ar fi spus la telefon că ar dori să o schimbe pe Roberta Anastase de la conducerea Camerei Deputaţilor, dar nu poate. Liderul PSD a lăsat de înţeles că această aserţiune a fost emisă clar de către primul-ministru. „Nu, n-am tras eu o concluzie, dar nu cred că oamenii politici trebuie să povestească la televizor ce au spus la telefon„, a mai spus pesedistul.