Ponta îi dă lecţii de drept lui Boc: Nu poţi invoca niciodată propria culpă

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că obiecţiile fostei puteri la adresa noii legislaţii electorale sunt nejustificate, din moment ce USL a legiferat ceea ce guvernele anterioare s-au dovedit incapabile să facă, anume principiul că cel care câştigă într-un colegiu, câştigă mandatul.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 14:24
Ponta îi dă lecţii de drept lui Boc: Nu poţi invoca niciodată propria culpă

Preşedintele PSD a afirmat că preferă varianta unor alegeri locale în care primarii să fie aleşi din două tururi, discuţia despre legislaţia privind alegerile urmând să fie reluată în 2013, simultan cu proiectul unei noi Constituţii astfel încât alegerile din 2016 să se desfăşoare după un cadru legislativ stabilit cel mai târziu în 2014.

„Nu ştiu de ce suntem noi de vină că, până acum, fostul guvern nu a reuşit să adopte Legea electorală. Ne reproşează nouă ce n-au fost ei în stare să facă”, a declarat Ponta referindu-se la criticile cu care PDL a întâmpinat legea prin care este instituit un sistem electoral majoritar.

Ponta îi atrage atenţia preşedintelui PDL, Emil Boc că el este cel mai puţin în măsură să aducă acest tip de critici guvernării USL. „Suntem într-o situaţie foarte ciudată în care cel vinovat ne acuză pe noi că am eliminat ceea ce toată lumea spunea că trebuie eliminat: anume câştigătorul colegiului stă acasă. Nu poţi invoca niciodată propria culpă. E un principiu de drept pe care mă aşteptam să-l cunoască şi domnul Boc”, a comentat Ponta