Ponta îi dă peste nas lui Nicolăescu şi infirmă eliminarea CASS VIDEO

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre varianta avansată de Eugen Nicolăescu privind desfiinţarea CASS, iar concluzia a fost că acesta a vorbit în nume personal, premierul spunând că trebuie evitate situaţii în care politicienii vor să fie "mici vedete".

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 08:58
Ponta îi dă peste nas lui Nicolăescu şi infirmă eliminarea CASS VIDEO

El a adăugat că nu doreşte că conducă un Guvern „ca acela al Convenţiei Democrate, în care fiecare iese pe stradă şi îşi dă cu părerea”.

„Nu există aşa ceva, nici vorbă. A fost o propunere personală a lui Nicolăescu. Am discutat cu Crin Antonescu şi, de acum încolo, nu se va mai întâmpla ca fiecare să fie vedetă pe domeniul lui. Eu nu conduc un Guvern ca acela al Convenţiei Democrate, în care fiecare iese pe stradă şi îşi dă cu părerea, astfel încât şi membrii PNL, şi membrii PSD care vor să aibă idei năstruşnice trebuie să vină să le discutăm întâi la USL”, a spus Ponta.

Preşedintele Comisiei de sănătate din PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, într-o dezbatere, că PNL doreşte schimbarea modului de finanţare din domeniu prin desfiinţarea completă a asigurărilor sociale de sănătate (CASS). „Dorim să nu se mai plăteasă cele 10,7 puncte procentuale din venitul salariatului”, a spus Nicolăescu.

Fostul ministru a adăugat că această contribuţie se va înlocui cu cea de la bugetul de stat, la care se va adăuga o taxă de solidaritate, care ar putea fi între 3 şi 5% din salariul unui angajat şi asigurările private, complementare, care pot fi deductibile din impozitul pe venit al fiecărui salariat.

Potrivit preşedintelui Comisiei de sănătate din PNL, se doreşte ca în cursul verii să fie creionat bugetul sănătăţii, după o discuţie cu cei din PSD.

Liviu Voinea, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a declarat, marţi, că propunerea PNL de desfiinţare a asigurărilor sociale de sănătate nu a fost transmisă Ministerului de Finanţe şi nici nu se regăseşte în programul actual al USL.