Ponta îi dă replica lui Băsescu: Nu vrem privatizări în sectorul energetic

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, cu ocazia lansării Viziunii USL privind sectorul energetic, că USL  nu este de acord cu privatizarea, în acest moment, a societăţilor de producţie energetică din ţară.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 11:13
Ponta îi dă replica lui Băsescu: Nu vrem privatizări în sectorul energetic

„Nu suntem de acord cu privatizarea în acest moment a societăţilor de producţie energetică. De ce? În primul rând pentru că s-a dovedit şi se dovedeşte că un stat responsabil, nu un stat condus de un Guvern mafiot, ci unul condus de un Guvern cinstit în Europa, îşi deţine controlul asupra producătorilor de energie. Nu vreau ca România să
devină o colonie în 2012 în care nimic nu mai este al nostru, în care trebuie să plătim taxe şi pentru aerul sau pentru străzile pe care mergem vândute de Guvernul actual”, a declarat Victor Ponta.

”Sunt absolut convins că societăţile şi companiile producătoare de energie trebuie să aibă în continuare un acţionariat majoritar al României, nu al altcuiva şi că în acest fel vom salva şi locurile de munca şi ne vom salva siguranţa noastră energetică pentru anii care urmează. Nu este nici momentul potrivit să ne apucăm să ne vindem ultimele lucruri pe care le mai avem în casă. Cred că am vândut prea mult, nu doar în Guvernul actual, ci şi în guvernul PSD, şi în PNL, dar fără să ne dăm seama că vom ajunge în 2009 – 2011 să fim conduşi de un Guvern trădător, care îşi va pune interesele lui personale înaintea alor noastre”, a spus copreşedintele USL.