Ponta îi pune la punct pe orbaniștii din PNL: ”Faptul că acești păcălici își exprimă public niște frustrări personale față de mine, îl consider chiar un compliment”

Victor Ponta răspunde atacurilor unor liberali care au criticat numirea lui în funcția de consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu.

21 aug. 2023, 15:08
Ponta îi pune la punct pe orbaniștii din PNL: ”Faptul că acești păcălici își exprimă public niște frustrări personale față de mine, îl consider chiar un compliment”
Victor Ponta, despre rocada guvernamentală

Ponta îi pune la punct pe orbaniștii din PNL. ”Sunt convins ca toti liberalii din Romania au aplaudat si aprecieaza ca, in perioada in care am fost premier, am luat masuri economice foarte bune: reducerea TVA, a CAS si a impozitului pe dividende. Tot in perioada in care am fost premier am cumparat primele avioane F 16 si am adus EXXON in proiectul de gaze de la Marea Neagra, intarind Parteneriatul cu SUA prin Strategia adoptata cu ocazia vizitei mele oficiale la Washington la invitatia vicepresedintelui Biden”, a spus Victor Ponta.

Citește și: Cât de mult va ajuta PSD atragerea lui Victor Ponta în tabăra lui Marcel Ciolacu. Verdictul analistului politic: „A jucat-o bine!”

Pe de altă parte, fostul premier Victor Ponta spune că faptul că niște liberali ”păcălici politici din echipa Ludovic Orban își exprimă public niste frustrări personale fața de mine” îl consideră ”un compliment”.

”Faptul ca exista in PNL pacalici politici din echipa “Ludovic Orban” si oameni care nu au facut nimic si nu inteleg nimic din politica internationala – este o problema a lor interna. Faptul ca acesti pacalici isi exprima public niste frustrari personale fata de mine consider chiar un compliment!”.

Victor Ponta a fost numit recent în funcția de consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu. Fostul premier va acorda consultanță premierului pe probleme economice.

„Este o decizie a premierului Ciolacu, cu care am vorbit de mai multe ori în ultima vreme (…) E un domeniu al relațiilor economice internaționale în care am încrcat să performez cât am putut, cât am fost prim-ministru. Am învățat mai multe din zona privată în ultimii ani. Aș fi vrut să fi avut această experiență din zona privată de mai demult.

Am discutat cu domnul Ciolacu strict pe aceste teme. M-a provocat, că e mai ușor să ai opinii de pe margine.

Îl voi consilia pe premier pe zona relațiilor economice internaționale. Îmi doresc și cred că ar fi bine pentru România să avem relații economice cu cât mai multe țări. Nimic altceva pe zona economică nu am discutat. Eu voi fi consilier al primului-ministru”, a comentat Victor Ponta, la România TV.