Ponta, către Olguţa Vasilescu: Nu s-au făcut destul de râs miniştrii? Îi facem de râs pe vecie punându-i să-şi retragă demisiile?

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a scris miercuri seara, pe Facebook, că demisiile miniştrilor din Guvernul Grindeanu au fost anunţate public, s-a luat act de depunerea lor, astfel că sunt „irevocabile”, iar miniştrii nu trebuie "să se facă de râs pe vecie" revenind într-un cabinet demis chiar de voturile lor.

RomaniaTV.net
22 iun. 2017, 06:20
Ponta, către Olguţa Vasilescu: Nu s-au făcut destul de râs miniştrii? Îi facem de râs pe vecie punându-i să-şi retragă demisiile?

Reactia lui Ponta a fost determinată de anunţul ministrului demisionar al Muncii Lia Olguţa Vasilescu potrivit căruia toţi miniştrii îşi vor retrage demisille, pentru a asigura interimatul până la instalarea noului Guvern.

„STOP – nu s-au făcut de râs destul miniştrii care au votat cu bilele la vedere moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din care făceau parte?? Nu s-au făcut destul de râs miniştrii care au ascultat cuminţi şi au aprobat Raportul Dragnea – Vâlcov care spunea că sunt toţi nişte incapabili catastrofali ??? Nu se fac destul de râs miniştrii care acum stau lipiţi de Liviu Dragnea să îi pună în viitorul Guvern la loc în poziţiile în care Raportul spunea că nu au făcut nimic?”, a precizat Victor Ponta.

Deputatul a susţinut că demisiile miniştrilor din Guvernul Grindeanu sunt „irevocabile”, în condiţiile în care fostul secretar general al Executivului, Mihai Busuioc a luat act de ele.

Mai trebuie să îi facem de râs chiar pe vecie punându-i să îşi retragă demisiile şi să revină într-un guvern demis chiar cu voturile lor – deşi Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar că sunt „irevocabile”?!?! Fac precizarea că au fost anunţate public, prezentate în scris primului ministru şi „s-a luat act de depunerea lor” de către fostul Secretar General Busuioc – ghinion). Atâta neseriozitate şi incompetenţă e greu de găsit ….”, a conchis Victor Ponta.

El postează şi articolele de lege referitoare la demisia miniştrilor, conform cărora demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţă public, se prezintă în scris primului-ministru şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii.

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat miercuri, la România TV, că membrii cabinetului Grindeanu îşi vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura funcţionarea Guvernului până la momentul în care un nou cabinet va fi instalat.

”Cred că o să ne retragem toţi demisiile ca să poată fi funcţională activitatea ministerelor până în momentul în care va fi învestit viitorul guvern, să asigurăm conducerea ministerelor ca interimari. Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, dar alţi colegi ai mei nu au apucată să le delege sau nu au avut posibilitatea să o facă pentru că Ministerul Dezvoltării Regionale, de exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile pentru că, după demisia lui Sevil Shhaideh au fost demişi în bloc toţi secretarii de stat, secretarii generali şi secretarii generali adjuncţi. Pe 1 iulie trebuie închise nişte condiţionalităţi pe fonduri europene şi nu mai are nimeni drept de semnătură şi atunci va trebui ca doamna Shhaideh să se întoarcă la serviciu”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.