Ponta îi răspunde lui Băsescu: Nu am luat „absolut nimic” de la Roşia Montană

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, că nu a luat "absolut nimic" de la Roşia Montană, răspunzând astfel întrebării lansate de către preşedintele Traian Băsescu într-un interviu.

RomaniaTV.net
02 sept. 2013, 10:59
Ponta îi răspunde lui Băsescu: Nu am luat „absolut nimic” de la Roşia Montană

Solicitat să comenteze în legătură cu întrebarea pe care Traian Băsescu i-a adresat-o, Ponta a răspuns: „Ştie domnia sa”.

Jurnaliştii i-au spus premierului că aceeaşi întrebare a adresat-o şi el preşedintelui Traian Băsescu, când se afla în opoziţie.

„Da, dar nu mi-a răspuns. Eu pot să răspund: absolut nimic. Poate şi dânsul să răspundă?”, a replicat Ponta.

Premierul a spus că nu îl interesează ce spune preşedintele Traian Băsescu şi că nu îi va răspunde la jigniri.

„Ce spune domnul preşedinte Băsescu nu mă interesează. Oricâte jigniri îmi va aduce în continuare, foarte bine, nu-i răspund”, a precizat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că este în continuare un susţinător al mineritului, că promovarea prin lege a exploatării de la Roşia Montană este o dovadă de „laşitate” a Guvernului şi că el nu exclude opţiunea de a convoca un referendum pe acest subiect simultan cu europarlamentarele. Ba mai mult, Băsescu îl întreabă pe premier câţi bani a luat ca să semneze pentru Roşia Montană.

Chestionat de jurnalişii prezenţi la conferinţă privind întrebarea pusă de Traian Băsescu legat de câţi bani a luat ca să semneze pentru Roşia Montană, răspunsul lui Victor Ponta a fost tăios: „Ştie el. Absolut nimic nu am luat. El poate să răspundă? Oricâte jigniri îmi va aduce, eu nu-i răspund. Dacă exista curaj în ultimii zecei ani se transmitea sau se respingea proiectul”.

Preşedintele Băsescu a mai declarat că, aşa cum Victor Ponta îl întreba pe el câţi bani a luat pentru proiectul de la Roşia Montană, deşi nu era semnat nimic, acum îl întreabă şi el: „Ponta, câţi bani ai luat ca să semnezi pentru proiect?”.

„Vă aduceţi aminte cum ţipa Victor Ponta din opoziţie câţi bani a luat Băsescu pentru semnarea proiectului de la Roşia Montană şi nici nu semnasem nimic, acum îl întreb eu: Ponta câţi bani ai luat să semnezi pentru Roşia Montană?”, a afirmat şeful statului.