Problema câinilor maidanezi, trimisă în Parlament. Ponta îi cere lui Dragnea să identifice o soluţie „rapidă”

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern că problema câinilor fără stăpân este una gravă şi nu mai poate fi uitată, el precizând că legea pe această temă este în Parlament şi speră ca în următoarele zile să se găsească "soluţia corectă".

04 sept. 2013, 10:02
Problema câinilor maidanezi, trimisă în Parlament. Ponta îi cere lui Dragnea să identifice o soluţie „rapidă”

„Problema câinilor fără stăpân este o problemă gravă care nu poate fi uitată pur şi simplu. În urmă cu 14 ani un primar general al Capitalei ne anunţa problema câinilor vagabonzi, între timp a devenit şi preşedinte. Iar s-a trezit, profitând de tragedia unei familii, aseară să ne dea o dispoziţie. Legea e în Parlament, iar Parlamentul luni o ia din nou în discuţie. Îl rog pe vicepremierul Liviu Dragnea, consultându-se cu reprezentanţii autorităţilor locale, să participe la dezbateri să avem o soluţie rapidă şi eficientă. Domnule vicepremier, împreună cu reprezentanţii autorităţii locale, să găsiţi soluţia cea mai corectă în zilele următoare. Sunt mai mulţi câini decât atunci când ne-a promis domnul Băsescu că rezolvă„, a declarat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu cere eutanasierea câinilor fără stăpân

Citeşte şi DEZBATERE şi SONDAJ RTV.NET: Care este soluţia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bucureşti?

„Am văzut că activiştii pentru ceva o dată sunt buni, dacă activiştii înjură Guvernul sunt buni, dacă îl înjură pe Sorin Oprescu sunt buni, dacă îl înjură pe Băsescu sunt răi. Activismul este bun şi în democraţie se poate exprima şi în faţa Guvernului şi a Parlamentului, ia rîn final deciziile să fie luate şi asumate”, a mai declarat premierul în privinţa scandalului maidanezilor.

Citeşte şi Dragnea, despre copilul ucis de câini: Sper că tragedia asta ne trezeşte, să rezolvăm problema

Moartea unui copil de 4 ani, după ce a fost sfâşiat de câini în zona Parcului Tei, şi rănirea gravă a unei femei în vârstă de 63 de ani după ce a fost muşcată de câini în zona intersecţiei Calea 13 Septembrie cu Drumul Sării, readuce în atenţia românilor problema câinilor maidanezi de pe străzile Capitalei.

Citeşte şi Noi SANCŢIUNI în cazul copilului UCIŞ de câini. Directori din Primăria Sectorului 2, propuşi pentru demitere