Ponta îl felicită pe ministrul Educației pentru organizarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului

Premierul Victor Ponta l-a felicitat pe ministrul Educației, Remus Pricopie, pentru modul în care a gestionat organizarea examenelor naționale de anul acesta. Declarația, făcută în cadrul ședinței de Guvern este un semnal clar de susținere pentru conducerea ministerului Educației, într-o perioadă în care există multe controverse privind rezultatele de la Evaluarea Națională și desfășurarea Bacalaureatului.

RomaniaTV.net
04 iul. 2013, 11:32
Ponta îl felicită pe ministrul Educației pentru organizarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului

„Vreau, domnule ministru al Educației, să vă mulțumesc pentru modul în care ați organizat examenele. La liceul Bolintineanu i-au prins, este foarte bine, să meargă la închisoare cei care vindeau subiecte, să fie un mesaj pentru toată țara”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a precizat că nu dorește ca o anatemă să fie aruncată asupra întregii țări și a profesorilor, subliniind că 99% dintre aceștia au fost corecți și au respectat toate regulile.

Prim-ministrul a mai adăugat că examenele naționale ar trebui să aibă un nivel normal de dificultate. Ponta consideră de asemenea că este un lucru de apreciat faptul că a fost depășit sistemul impus sub conducerea fostului ministru al Educației Daniel Funeriul, când exista un „campionat național” privind numărul de elevi și părinți care au fost umiliți.

„Vă felicit că nu ați fost influențat de cei care au satisfacții când pică mai mulți elevi examenul. În sistemul din 2010-2011 era campionatul național de câti copii distrugem și de câți părinți ne batem joc. Eu vreau să facem examene pentru oameni normali. Nu cred că scopul unui guvern e să fie fericit pentru câţi copii a mai distrus”, a declarat premierul Victor Ponta în cadrul sedintei de Guvern.

Citeşte şi: Ponta despre scandalul de la Bolintineanu: Foarte bine că i-au prins. Să meargă la închisoare