Ponta: Îl susţin pe Antonescu la prezidenţiale chiar dacă USL nu va mai exista

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, că îl susţine în continuare pe Crin Antonescu în vederea alegerilor prezidenţiale şi că îşi va menţine sprijinul chiar dacă USL nu va mai exista.

RomaniaTV.net
16 mai 2013, 20:53
Ponta: Îl susţin pe Antonescu la prezidenţiale chiar dacă USL nu va mai exista

„Îl susţin în continuare pe Crin Antonescu. (…) Şi chiar dacă nu va mai fi USL, tot pe Crin Antonescu îl susţin”, a spus primul ministru, într-un interviu acordat TVR.

Pe de altă parte, el a apreciat că ar fi ridicol ca relaţiile dintre PSD şi PNL să se deterioreze din cauza senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu. „Ar fi ridicol ca liberalii să spună: ne certăm cu PSD pentru Roşca Stănescu. Nu cred că se va întâmpla lucrul acesta”, a mai afirmat Victor Ponta.

Anterior, în cadrul aceleiaşi emisiuni, premierul a spus că dacă Sorin Roşca Stănescu e în continuare senator PNL, atunci acordul USL nu se respectă.

„Noi ieri când ne-am prezentat la şedinţa USL ne-am prezentat cu un dosar de declaraţii, de acţiuni, e vorba de legi pe care domnul senator le-a susţinut împotriva Guvernului. (…) Picătura a fost o declaraţie a domnului Sorin Roşca Stănescu, făcută cred la postul Realitatea TV, în care a spus că este foarte mândru de votul de luni din Senat, în care pentru prima dată în Senat s-a creat o altă majoritate: PNL-PDL-PPDD. Ori dacă lucrurile stau aşa, colegii de la PNL trebuie să ne spună: e o altă majoritate? Deja lucrurile sunt deja serioase”, a spus Ponta.

Premierul a mai precizat că nu îl satisfac scuzele prezentate în mod public, joi, de Sorin Roşca Stănescu, adăugând că doreşte să ştie foarte clar dacă acesta este în continuare senator liberal.

„Vreau să fie foarte clar: dacă Sorin Roşca Stănescu este în continuare senator PNL, atunci înseamnă că acordul USL nu se respectă”, a spus Victor Ponta.