Ponta: Îmi doresc ca la europarlamentare cât mai mulţi tineri să vină la vot

Premierul Victor Ponta afirmă, miercuri, într-o postare pe Facebook, că îşi doreşte ca pe 25 mai, la europarlamentare, tinerii să vină în număr cât mai mare la vot.

RomaniaTV.net
09 apr. 2014, 07:21
Ponta: Îmi doresc ca la europarlamentare cât mai mulţi tineri să vină la vot

În context, Ponta a salutat iniţiativa organizării unui concurs naţional pentru liceeni pe tema rolului Parlamentului European.

„Salut iniţiativa! Este foarte important pentru viitorul european al României ca tinerii să cunoască modul în care funcţionează instituţiile UE şi să se implice în luarea deciziilor. Îmi doresc ca pe 25 mai, la europarlamentare, să avem o prezenţă cât mai mare la vot în rândul tinerilor”, a arătat Ponta.

Liceele din România pot participa la cea de-a VII-a ediţie a Concursului naţional „Euroscola” cu tema „O propunere legislativă de succes”, lansat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE) şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Potrivit site-ului MEN, proiectul va fi conceput de câte o echipă/ liceu, formată din cel mult 24 de elevi cu vârste cuprinse între 15-18 ani, coordonată de două cadre didactice, şi poate fi realizat în perioada 7 aprilie — 10 octombrie 2014.