Ponta: Îmi doresc ca viitorul preşedinte al României să respecte toate instituţiile

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că îşi doreşte ca viitorul şef al statului să respecte toate instituţiile, nedorind să comenteze afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu mai este pe lista de protocol a Administraţiei Prezidenţiale pentru că a avut un comportament "necuviincios".

18 oct. 2013, 13:07
Ponta: Îmi doresc ca viitorul preşedinte al României să respecte toate instituţiile

Nu mă interesează declaraţiile domnului preşedinte. Am foarte multă treabă şi îmi doresc foarte mult ca viitorul preşedinte al României să respecte toate instituţiile statului pentru a fi el însuşi respectat. (…) Sunt lucruri care ţin de respectul faţă de instituţii şi de bună creştere şi de cei şapte ani de acasă. Şi îmi doresc foarte mult ca viitorul preşedinte al României să respecte instituţiile şi să aibă şi cei şapte ani de acasă„, a afirmat premierul Victor Ponta, într-o declaraţie acordată presei după ce a participat la reuniunea Asociaţiei Municipiilor din România.

Şeful statului, Traian Băsescu, a anunţat vineri că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu mai este pe lista de protocol a Administraţiei Prezidenţiale, pentru că a avut un comportament ‘necuviincios’.

Nu are nicio legătură cu impoliteţea. Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. (…) După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun protocol din lumea asta nu lucrează: ‘Te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeţi data viitoare„, a spus Băsescu, la B1 TV, întrebat despre absenţa lui Antonescu de la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Economiei, Andrei Gerea.

Citeşte şi Ponta: CSAT a discutat de trei ori subiectul CFR Marfă, preşedintele are o mentalitate securistă