Ponta: CSAT a discutat de trei ori subiectul CFR Marfă, preşedintele are o mentalitate securistă

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că în cadrul celor trei reuniuni ale CSAT în care s-a discutat cazul CFR Marfă, atât preşedintele, cât şi şefii serviciilor de informaţii nu au transmis că ar exista vreun element de ilegal sau imoral, susţinând că declaraţiile de vineri ale preşedintelui pe această temă ţin de o "mentalitate securistă".

RomaniaTV.net
18 oct. 2013, 11:45
Ponta: CSAT a discutat de trei ori subiectul CFR Marfă, preşedintele are o mentalitate securistă

„Nu vreau să mai comentez tot ce spune preşedintele Băsescu. Referitor la CFR Marfă vă reamintesc că subiectul a fost de trei ori discutat în CSAT. De fiecare dată, şi preşedintele, şi şefii serviciilor de informaţii au spus foarte clar că nu e vorba de nimic, nici ilegal, nici imoral. Eu nu cred că preşedintele a minţit la CSAT, pentru că e o instituţie publică. Probabil că a minţit astăzi. E o mentalitate securistă de care nu va scăpa toată viaţă”, a declarat Victor Ponta, la ieşirea de la reuniunea Asociaţiei Municipiilor din România, unde a transmis un mesaj pe tema descentralizării.

Despre afirmaţiile preşedintelui privind numirea lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiţiei în Guvernul USL, Ponta a spus că nu cunoaşte conţinutul discuţiilor purtate între cei doi la acea vreme, dar chiar dacă l-ar cunoaşte, nu l-ar face public.

„Nu cunosc ce au discutat ei în 2008. Şi, oricum, un om politic serios şi responsabil nu este un bârfitor de colţul blocului. Nu povesteşti ce ai vorbit în privat. Dar eu, vă daţi seama, nu ştiu ce au vorbit cei doi, dar chiar dacă aş cunoaşte, nu aş povesti în public, pentru că un om politic serios nu face aşa ceva”, a mai declarat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat vineri, la B1 Tv, pe premierul Victor Ponta că în privinţa privatizării CFR Marfă a vrut să îşi ajute un prieten, pe Gruia Stoica, cel care conduce GFR, compania care câştigase licitaţia de privatizare.

De asemenea, şeful statului a precizat că a fost rugat de Cătălin Predoiu să vorbească cu premierul Victor Ponta pentru a fi menţinut şi în Guvernul USL.