Ponta: În 2010, Boc a verificat situaţia de la RADET şi totul era perfect

Fostul prim-ministru Emil Boc a verificat, în 2010, situaţia de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul Corpului de control, iar concluzia de atunci a fost că totul era perfect la această regie, a declarat premierul Victor Ponta.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 12:54
Ponta: În 2010, Boc a verificat situaţia de la RADET şi totul era perfect

În 2010, când s-a dus Boc în control, totul era perfect la RADET, dar acum, când s-a dus Parchetul, i-a cam luat pe toţi ăia de atunci”, a spus Victor Ponta în şedinţa de guvern.

El a arătat că inspectorii Corpului de control al noului guvern a indicat nereguli la RADET.

Guvernul va aviza, miercuri, comasarea RADET cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), într-o şedinţă la finalul căreia premierul Victor Ponta se va întâlni cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au efectuat, vineri, percheziţii la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu pentru a ridica documente în cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrări de infrastructură plătite dar nerealizate, nefiind începută urmărirea penală pe numele niciunei persoane, au declarat atunci surse judiciare.

Potrivit surselor citate, urmărirea penală în dosarul privind prejudicierea RADET a fost începută in rem, ceea ce înseamnă că la acest moment este constatată doar infracţiunea, nu şi autorii, astfel că nicio persoană nu este pusă sub acuzare în acest caz.

Anchetatorii au ridicat 500.000 de euro, contracte, documente de plată, facturi şi devize de lucrări în urma percheziţiilor făcute vineri la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, potrivit unor surse din Poliţie.

Sursele citate au precizat că în cazul celor 500.000 de euro există suspiciuni că ar fi fost primiţi cu titlu de mită.

Vineri, Oprescu a declarat că i-a solicitat premierului Victor Ponta, în noiembrie 2012, să deruleze o anchetă privind situaţia de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi că acţiunea este în curs de finalizare.