Ponta: În scrisoarea FMI, a doua majorare a salariilor este condiţionată de economie

Premierul Victor Ponta a confirmat că aplicarea celei de-a doua etape de majorare a salariilor în sectorul bugetar, prevăzută pentru decembrie, este condiţionată în scrisoarea transmisă FMI de evoluţia situaţiei bugetare, dar a asigurat că aceasta este doar o precauţie pentru "catastrofe financiare".

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 16:17
Ponta: În scrisoarea FMI, a doua majorare a salariilor este condiţionată de economie

„Întotdeauna în scrisorile către instituţiile financiare, toate măsurile sunt sub condiţia ca lucrurile să meargă bine, dar se pot întâmpla lucruri neprevăzute. Noi avem banii în buget, dar este o formulă în caz că apar fenomene financiare cu totul neprevăzute sau nu se întâmplă vreo catastrofă financiară cu Grecia sau zona euro. Orice rău se poate întâmpla”, a spus Ponta, la Prima TV.

Agenţia Mediafax a anunţat, săptămâna trecută, citând surse oficiale, că Guvernul a aprobat scrisoarea prin care îşi anunţă la Fondul Monetar Internaţional (FMI) intenţia de a finaliza în acest an procesul de recuperare salarială în sectorul bugetar, documentul prevăzând o majorare a salariilor cu 8% din luna iunie şi „reîntregirea deplină” în luna decembrie.

Documentul prevede, ca formulă de redactare, că etapa de majorare salarială din luna decembrie va fi aplicată „dacă situaţia bugetară va permite acest lucru”.

Guvernul a anunţat anterior că garantează pentru creşterea salariilor şi că va tăia din alte cheltuieli în cazul în care situaţia economică va fi dificilă în partea a doua a anului.

Scrisoarea FMI include şi angajamentul Guvernului de a restitui treptat pensionarilor cota din contribuţiile sociale de sănătate reţinute ilegal începând cu 2011.


loading...