Ponta: În viziunea mea, UNPR va reveni la PSD, la un moment dat

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seară, la România TV, că UNPR se va întoarce la PSD. Liderul social-democraţilor a afirmat că şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, are aceeaşi opinie.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 20:04
Ponta: În viziunea mea, UNPR va reveni la PSD, la un moment dat

Ponta a respins speculaţiile legate de o eventuală rupere de către UNPR a acordului cu PSD după alegerile parlamentare. „Din două motive: în primul rând, la un moment foarte delicat, acela al investirii Guvernului pe care îl conduc şi de atunci încoace, cei de la UNPR au votat foarte corect alături de noi şi, în al doilea rând, în viziunea mea şi cred că şi a domnului Oprea, UNPR va reveni la PSD, la un moment dat”, a declarat Ponta.

Preşedintele PSD a spus că îşi asumă acordul prin care UNPR a primit locuri de la PSD pentru alegerile parlamentare din toamnă. „Am luat o decizie de Realpolitik pe care am discutat-o cu colegii mei şi ne-am asumat-o. Până la urmă şi candidaţii UNPR se vor supune votului oamenilor şi unii vor fi realeşi, iar alţii nu”, a mai spus social-democratul.

Victor Ponta a declarat, vineri seară, la Murighiol, întrebat despre o posibilă fuziune a social-democraţilor cu UNPR, partid cu care au încheiat recent o alianţă, că acest lucru se va discuta, anul viitor PSD urmând să aibă şi un Congres.

Potrivit lui Ponta, prin cooptarea UNPR în alianţă s-a dorit ca zona de centru-stânga să fie unită sub mandatul său, pentru că a fost dezbinată până acum.

Despre o posibilă fuziune PSD-UNPR, Ponta a spus că „se va discuta”.

„PSD, în luna februarie, martie, va avea un congres, în care sunt convins că vom pune clar bazele noastre politice pentru anii următori”, a spus Ponta.