Ponta: Iohannis va coordona cel mai probabil zona economică VIDEO

Premierul Victor Ponta a explicat luni seară că nu se pune problema ca liberalul Klaus Iohannis să preia atribuţiile actualului vicepremier Gabriel Oprea şi că cel mai probabil Iohannis va coordona zona economică.

RomaniaTV.net
10 feb. 2014, 18:20
Ponta: Iohannis va coordona cel mai probabil zona economică VIDEO

„Lucrurile au fost foarte clare astăzi: apărare, ordine publică şi securitate naţională sunt coordonate aşa cum au fost şi până acum, foarte bine, de vicepremierul Gabriel Oprea. Asta presupune o multitudine de activităţi, avem un grup de acţiune cu toate instituţiile care au atribuţii în domeniu, e vorba de activitate CSAT, lucruri care domnul Iohannis de abia după un timp de activitate la nivel central probabil că încet-încet le va cunoaşte”, a precizat Victor Ponta, la România TV.

În opinia premierului, Klaus Iohannis cel mai probabil „va coordona zona economică”.

Premierul a adăugat că solicitarea PNL de a-l numi pe Iohannis vicepremier şi ministru de Interne necesită un vot al grupurilor USL.

„PNL, care a solicitat ca ministrul de Interne să fie şi viceprim-ministru, conform Constituţiei, acest lucru necesită un vot în Parlament pe care îl dau grupurile USL, adică şi parlamentarii PSD şi UNPR şi PC şi PNL. Asta nu se poate întâmpla de pe o zi pe alta. E vorba de nişte proceduri şi e vorba să le explic parlamentarilor care nu au nicio obligaţie până la urmă să voteze cum am dormit eu noaptea să schimb Guvernul”, a spus Ponta.

Şeful Executivului a a comentat şi că liderul PNL, Crin Antonescu, nu ştia cum funcţionează un Guvern şi de aceea a propus ca Iohannis să fie vicepremier şi ministru de Interne.

„Domnul Antonescu nu ştie cum funcţionează un Guvern, de aceea de altfel a şi propus vineri să fie viceprim-ministru ministrul de interne, neştiind că trebuie să mergi în Parlament pentru vot. Vicepremierii primesc însărcinări din partea primului ministru. Eu sunt cel care, conform legii şi Constituţiei, deleg coordonarea unor ministere către vicepremieri”, a precizat Victor Ponta.