Ponta îşi exprimă satisfacţia pentru numirea noului prim-ministru al Republicii Moldova

Victor Ponta şi-a exprimat, vineri, satisfacţia şi a transmis felicitări pentru numirea noului prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, el apreciind totodată şi opţiunea pro-europeană exprimată de către Parlamentul de la Chişinău.

RomaniaTV.net
31 mai 2013, 09:54
Ponta îşi exprimă satisfacţia pentru numirea noului prim-ministru al Republicii Moldova

„O satisfacţie specială şi toate felicitările pentru noul Guvern şi noul prim-ministru din Republica Moldova, domnul Leancă, pentru opţiunea exprimată de Parlamentul din Moldova pentru un guvern pro-european”, a spus Victor Ponta în cadrul declaraţiei de presă susţinută alături de premierul Serbiei, Ivica Dacic, aflat într-o vizită oficială în România.

În acest context, şeful Guvernului de la Bucureşti a ţinut să sublinieze faptul că sunt premise care să conducă la o mai bună colaborare pentru dezvoltarea regiunii.

„Cred că alături de premierul Dacic, de premierul Oreşarski (Plamen Oreşarski, premierul Bulgariei-n.r.), de premierul Leancă, toţi ceilalţi şefi de guvern din regiune, tineri şi pragmatici, putem să colaborăm mai bine şi să dezvoltăm regiunea”, a spus Ponta.

Cabinetul Iurie Leancă a obţinut votul de învestitură al Parlamentului de la Chişinău, primind 58 de voturi pentru din totalul de 101 parlamentari.

Premierul Iurie Leancă şi membrii echipei sale vor fi învestiţi oficial în funcţii vineri.