Ponta: Joi la prânz, sunt pregătit cu structura Guvernului. Vineri dimineaţă avem votul în Parlament

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, luni, că joi la prânz va fi pregătit cu structura noului Cabinet, astfel încât joi-după-amiază candidaţii de miniştri să poată fi audiaţi de comisiile parlamentare, iar vineri dimineaţă Guvernul să poată veni în Parlament pentru votul de învestitură.

RomaniaTV.net
17 dec. 2012, 12:49
Ponta: Joi la prânz, sunt pregătit cu structura Guvernului. Vineri dimineaţă avem votul în Parlament

Am intrat într-o perioadă de normalitate, care este ciudată, pentru că nu eram obişnuiţi, de atâţia ani… Astăzi s-a făcut desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru, miercuri seară se pot alege structurile noului parlament, joi la prânz eu sunt pregătit cu structura guvernului, candidaţii la funcţia de miniştri şi programul de guvernare îl trimit la Parlament.

Joi după-amiază, oricât de târziu, pot fi audiaţi miniştri şi vineri dimineaţa avem votul în parlament. Dacă votul parlamentului este favorabil vineri la prânz depunem jurământul, iar sâmbătă avem prima şedinţă de guvern„, a declarat Victor Ponta.

Pe de altă parte, Ponta a apreciat că întâlnirea de la Cotroceni a fost „aşa cum trebuie să fie: scurt şi civilizat”.

Întrebat de ce nu a ieşit împreună cu preşedintele Traian Băsescu la anunţul privind numirea sa în funcţia de prim ministru Ponta a răspuns: „Nu era cazul. Aşa am convenit astăzi. Aşa mi-a propus preşedintele. Şi aşa cred că era cel mai bine”.

El a adăugat că unii reprezentanţi ai partidelor au spus înaintea consultărilor că vor face „tot felul de lucruri”, dar că la consultările de la Cotroceni „au fost foarte cuminţi”. „Unii erau zmei şi au spus înainte că o să facă tot felul de lucruri. Vă anunţ că au fost foarte cuminţi toţi. M-am amuzat foarte mult„, a adăugat Ponta.

El a mai precizat că la întâlnirea de la Cotroceni nu au mai fost făcute, bineînţeles, alte propuneri de premieri.