Ponta: Kovesi şi Morar NU sunt de neînlocuit

Premierul Victor Ponta a afirmat că "rocada Kovesi-Morar" reflectă o procedură un pic ciudată şi a arătat că este convins că cei doi nu sunt de neînlocuit, în România fiind şi alţi procurori buni.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 20:26
Ponta: Kovesi şi Morar NU sunt de neînlocuit

„Sunt convins că mai sunt şi alţi procurori buni, cei doi nu sunt de neînlocuit”, a spus Ponta la Antena 3.

El a precizat că ministrul Justiţiei va propune, miercuri, anumite persoane pentru conducerea Parchetului General şi a DNA.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

Ea a anunţat totodată că începând de marţi – 2 octombrie, ziua în care îi încetează activitatea ca procuror general – l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, funcţie deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că ar fi „inacceptabil” şi „scandalos” ca Guvernul şi ministrul Justiţiei să propună o rocadă între Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar la DNA şi Parchetul General, precizând că aceasta ar fi dorinţa preşedintelui Traian Băsescu.