Ponta l-a convins pe Pricopie. Elevii din clasele I şi a II-a vor învăţa după MANUALELE VECHI

La solicitarea primului-ministru Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale a decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi.

18 sept. 2014, 14:29
Ponta l-a convins pe Pricopie. Elevii din clasele I şi a II-a vor învăţa după MANUALELE VECHI

La solicitarea primului-ministru Victor Ponta ca elevii claselor I şi a II-a să aibă cât mai repede manuale la dispoziţie, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a decis joi să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I, până la finalizarea licitaţiei privind manualele digitale.

Prin ordin al ministrului Educaţiei, inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia ca, în regim de urgenţă, să completeze stocurile de manuale şcolare pentru clasa I. Pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în şcoli.

CITEŞTE ŞI Pricopie, atenţionat de Ponta: Până săptămâna viitoare să găsiţi soluţia în privinţa manualelor şcolare

Ministrul Educaţiei Naţionale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor şcolare şi a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceştia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educaţional modern, eficient, adaptat realităţilor şi nevoilor societăţii contemporane.