Ponta l-a propus pe şeful interimar al DNA pentru funcţia de adjunct. Acesta l-a refuzat

Victor Ponta a confirmat pentru HotNews.ro informaţiile potrivit cărora l-ar fi propus pe actualul şef interimar al DNA, Călin Nistor în funcţia de ajunct, fără alte comentarii. Contactat de HotNews.ro, Călin Nistor a declarat ca a refuzat propunerea, însă nu a făcut alte comentarii.

RomaniaTV.net
04 apr. 2013, 17:12
Ponta l-a propus pe şeful interimar al DNA pentru funcţia de adjunct. Acesta l-a refuzat

Pentru functia de sef la DNA, Victor Ponta a propus-o pe Laura Codruta Kovesi, insa cand a trimis lista la CSM lista cu cele cinci nume pentru conducerea Parchetului General, DNA si DIICOT nu a propus si un adjunct la departamentul anti-coruptie. Propunerea premierului vine dupa ce procurorul general Daniel Morar a criticat faptul ca nici un procuror de la DNA nu a fost propus pentru o functie de conducere.

„Mie mi se pare absolut inadmisibil ca niciunul din numele vehiculate (pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie) sa nu provina de la DNA. Mi se pare absolut inadmisibil sa fie propus la DNA la nivel de zvon un om care nu a lucrat in DNA”, a declarat marti seara procurorul general interimar Daniel Morar la România TV. Intrebat daca se refera si la fostul procuror general, Laura Codruta Kovesi, al carei nume a fost vehiculat pentru DNA, Daniel Morar a declarat: „vorbesc in concret de dna Kovesi sau cine o fi”.

Premierul Victor Ponta a trimis lista  propunerilor CSM desi sectia de procurori a sustinut in unanimitate ca numele acestora sa fie selectate in urma unei proceduri transparente si in baza unor criterii. Imediat dupa intalnirea de la CSM Ponta a declarat ca viitorul ministru al justitiei propus de liberali va propune viitori sefi din parchete in urma unei proceduri transparente dar ulterior s-a razgandit. Mai mult, PSD a preluat ministerul justitiei de la PNL, oferindu-le alt minister la schimb. Liberalii au cedat ministerul, dar n-au solicitat alt portofoliu in schimb.

Purtatorul de cuvint al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat miercuri pentru HotNews.ro ca Bruxelles-ul nu si-a schimbat pozitia in privinta procedurii de numire a sefilor Parchetului General si DNA, si ca asteapta reactia CSM. „Nu au existat contacte intre presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, legate de evenimentele din ultimele zile”, a spus Mark Gray.

CSM a anuntat, miercuri, ca avizul cerut de lege pentru propunerile trimise de Victor Ponta va fi acordat pe data de 3 iunie, adica la limita celor 60 de zile permise de lege. Fara avizul CSM, pozitiv sau negativ, propunerile lui Victor Ponta nu pot fi trimise la presedinte pentru a fi numiti in functie noii procurori sefi.


loading...