Ponta, la APCE: Am învăţat din greşeli şi am găsit soluţii pentru viitor. Ce spune despre coabitare

Premierul Victor Ponta a participat, miercuri, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, prilej cu care le-a vorbit oficialilor europeni despre situaţia din România, despre coabitarea cu preşedintele Băsescu şi despre soluţiile identificate de Guvernul pe care îl conduce pentru un viitor mai bun al României.

24 apr. 2013, 18:30
Ponta, la APCE: Am învăţat din greşeli şi am găsit soluţii pentru viitor. Ce spune despre coabitare

Premierul Ponta a afirmat în plenul APCE că doreşte să prezinte „un mesaj clar” privind angajamentul Guvernului de a respecta toate valorile Consiliului Europei şi determinarea de a învăţa „din greşelile trecutului”, vorbind şi despre faptul că între el şi preşedinte există o înţelegere de cooperare clară, informează Mediafax.

Primul ministru a menţionat că echipa din care face parte a identificat, şi cu ajutorul oficialilor europeni care au vizitat România, cele mai bune soluţii, inclusiv pentru criza politică.

„În decembrie, poporul român a trecut prin alegeri democratice, exprimându-şi dorinţa liberă, iar, după alegeri, noi, politicienii români, am reuşit să găsim soluţiile cele mai bune, având în vedere viitorul ţării, şi nu trecutul, pentru că, aşa cum mulţi dintre dumneavoastră ştiţi, există o înţelegere de cooperare clară între şeful Guvernului şi preşedinte”, a adăugat Ponta.

Premierul a vorbit şi despre faptul că reprezentanţii tuturor partidelor politice, atât de la guvernare, cât şi opoziţie, semnează împreună o scrisoare, în care asigură că România va putea să-şi rezolve toate problemele instituţionale şi politice şi că se poate coopera pentru beneficiul ţării.

Premierul Victor Ponta s-a aflat, joi, la Strasbourg, pentru întâlniri cu membrii APCE.