Ponta, la bilanţ. Doi ani, la conducerea PSD

“Nu voi marca aniversarea prin ceva special, pentru că revenirea la normalitate nu trebuie să fie motiv de laudă”, scrie Victor Ponta, în cea mai recentă postare pe blog.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 22:05
Ponta, la bilanţ. Doi ani, la conducerea PSD

Liderul PSD trece în revistă cele cinci motive pentru care ar trebui să fie mândru de ceea ce a realizat în această perioadă.

  1. “Am participat la unificarea opozitiei, ca raspuns la ceea ce voia electoratul de la noi, si ca solutie pentru o guvernare diferita in viitor. Construirea si consolidarea USL este o realizare pentru politica romaneasca, pentru ca aceasta alianta, desi in opozitie, intruneste deja aproape 60% din optiunile electoratului si are multe realizari la activ.
  2. Am contribuit la construirea unei oferte diferite – pozitiva si profesionista, cu solutii care pot crea locuri de munca, pot reduce saracia si coruptia si pot repara nedreptatile comise in acesti ani. Oferta noastra inseamna alt model de a face politica – in care respectam profesionistii, in care respingem politizarea cu orice pret si in care nu reducem Romania la “ai nostri” si “ai lor”.
  3. Am demonstrat ca putem invata din ceea ce oamenii – majoritatea tacuta a celor corecti, care isi platesc taxele si care respecta regulile, care vor o viata normala si nu scandal – incearca sa ne transmita. Adica, sa fim decenti si umili, sa nu fim aroganti, sa tinem cont de parerea lor, sa construim tot ce propunem pentru viitor pornind de la ei, de la nevoile lor, de la ideile lor si de la sperantele lor.
  4. Am deschis PSD catre societatea civila, cu care avem un dialog tot mai deschis. Buni profesionisti, tineri educati, activisti din toate domeniile (mediu, educatie, sanatate, cultura), profesori si academicieni – tot mai multi gasesc in PSD un partener de dialog si o structura tot mai deschisa sa ii asculte si sa colaboreze cu ei.
  5. Am inceput sa aratam lumii, partenerilor externi, ca un viitor guvern USL inseamna un pas inainte, inseamna intarirea parteneriatelor actuale si inseamna o garantie ca democratia este aparata. PSD este un partener tot mai respectat in familia socialista, iar USL primeste semnale favorabile din partea marilor cancelarii. Suntem capabili sa scoatem Romania din izolare si sa afirmam o pozitie mai importanta a tarii noastre in UE”, conchide Victor Ponta.