Ponta, la Bruxelles: Acordul cu Băsescu este un instrument foarte util şi de ajutor

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în cadrul conferinţei de presă comune pe care a susţinut-o lcu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, că acordul de colaborare dintre el şi preşedintele Băsescu ajută la funcţionarea instituţiilor statului român şi a mulţumit demnitarului european pentru rolul avut în perfectarea acestui acord.

04 feb. 2013, 12:14
Ponta, la Bruxelles: Acordul cu Băsescu este un instrument foarte util şi de ajutor

„După alegeri, România este o ţară mult mai stabilă şi mai predictibilă şi suntem angajaţi să acţionăm pentru binele ţării. Am apreciat rolul foarte important jucat de preşedintele Comisiei Europene, domnul Barroso, şi de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz pentru a ajuta actorii politici din România să găsească cea mai bună cale de colaborare. Acordul de cooperare dintre preşedintele României şi primul-ministru pare a fi un instrument foarte util şi de ajutor în funcţionarea instituţiilor pentru binele ţării„, a declarat Ponta.

Acesta a dat asigurări lui Barroso că va acţiona pentru ca sistemul judiciar românescu să fie imun la influenţe politice şă să funcţioneze în mod adecvat. „Cu sau fără MCV, sunt angajat ca politician şi ca fost procuror pentru independenţa sistemului judiciar şi pentru adoptarea cadrului politic pentru ca justiţia să fie independentă şi să funcţioneze mai bine ca în trecut„, a mai spus Ponta.

CITEŞTE ŞI Întâlnire Barroso-Ponta. MESAJUL şefului CE: Politicienii acuzaţi de corupţie să se dea la o parte