Ponta: Legea descentralizării nu va fi aplicată de la 1 ianuarie. CCR nu lucrează de sărbători

Premierul Victor Ponta s-a declarat îngrijorat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, de faptul că legea descentralizării şi cea privind cooperarea în domeniul afacerilor europene nu pot fi aplicate de la 1 ianuarie, informează Agerpres. El a afirmat că acest lucru va avea loc din cauza unor sesizări nesoluţionate de Curtea Constituţională.

11 dec. 2013, 12:46
Ponta: Legea descentralizării nu va fi aplicată de la 1 ianuarie. CCR nu lucrează de sărbători

‘Îmi pare rău să văd, dar nu o să avem de la 1 ianuarie legea descentralizării, Curtea Constituţională nu lucrează de sărbători. A amânat-o pe 10 ianuarie. Sunt un pic îngrijorat pentru că era vorba şi de legea privind cooperarea în domeniul afacerilor europene care, de asemenea, e contestată de preşedinte de multe luni şi s-au depăşit toate termenele legale’, a spus primul ministru.

Premierul a criticat ritmul în care lucrează Curtea Constituţională, apreciind că e dificil pentru Guvern să aştepte luni de zile luarea unor decizii la CCR.

‘Curtea Constituţională nu ne-a zis şi nu ştiu ce facem de la 1 ianuarie, care sunt atribuţiile Guvernului, care sunt atribuţiile Parlamentului. Poate reuşim să mărim bugetul Curţii Constituţionale să muncească şi dânşii un pic mai eficient, că dacă durează trei, patru, şapte luni o hotărâre, e destul de dificil’, a afirmat Victor Ponta.

Curtea Constituţională a amânat miercuri pentru 10 ianuarie discutarea sesizării privind Legea descentralizării.

Curtea a primit din partea Guvernului, ca urmare a solicitării CCR, documente care au aproximativ 4.000 de pagini şi care au stat la baza adoptării actului normativ.

De asemenea, CCR a solicitat avizele instituţiilor implicate în procesul de descentralizare.