Ponta: Mă duc „cu toată inima” la ÎCCJ ca martor în dosarul Referendumului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, luni, că va merge "cu toată inima" la Înalta Curte, ca martor în Dosarul referendumului. Premierul Ponta urmează să fie citat ca martor în dosarul Referendumului, după ce instanţa supremă a admis cererea apărării lui Liviu Dragnea în acest sens

RomaniaTV.net
23 feb. 2015, 12:35
Ponta: Mă duc „cu toată inima” la ÎCCJ ca martor în dosarul Referendumului

„Nu am fost citat şi nici nu voi fi citat. Am înţeles că avocatul domnului Dragnea mă va înştiinţa şi pe mine, pentru că sunt martorii ceruţi de către avocatul apărării şi atunci avocatul apărării s-a angajat în faţa instanţei că ne anunţă”, a spus Victor Ponta.

El a arătat că se va prezenta „cu toată inima” în faţa instanţei.

„Imediat ce mă anunţă, mă duc cu toată inima pentru că ştiu foarte bine ce s-a întâmplat atunci şi ştiu foarte bine că nu a fost nicio lovitură de stat, că nu a fost nicio fraudă”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta va fi citat ca martor în dosarul Referendumului, după ce instanţa supremă a admis cererea apărării lui Liviu Dragnea în acest sens.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

„Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar și de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 și 13 iulie 2012, destinate organizațiilor județene de partid, respectiv președinților și directorilor de campanie, dar și primarilor din țară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obținerea participării la vot a alegătorilor, în proporție de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de către Legea nr. 3/2000 (în fapt, promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) și, de asemenea, să propună prefecților înființarea de secții de votare în stațiunile turistice, care nu sunt ele însele unități administrativ-teritoriale”, arată DNA.

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, mai precizează DNA.