Ponta: Mă îngrijorează situaţia de la Tarom, dar nu am atribuţii să intervin

Premierul Victor Ponta s-a declarat îngrijorat miercuri de situaţia de la TAROM, din cauza unui conflict între Consiliul de supraveghere şi managerul privat, dar a arătat că Executivul nu are niciun cuvânt de spus în activitatea companiei.

24 iul. 2013, 15:34
Ponta: Mă îngrijorează situaţia de la Tarom, dar nu am atribuţii să intervin

„Mă îngrijorează situaţia de la Tarom. Nu cred că la Tarom lucrurile pot merge în direcţia bună având un conflict între Consiliul de supraveghere şi managerul privat. Mi-am exprimat sprijinul pentru managerul privat, domnul Heinzmann, deoarece am văzut primele cifre şi planul de activitate. În baza Ordonanţei 109/2011, nu prea am atribuţii, adică n-am voie legal, s-a întâmplat o dată, când domnul fost ministru Fenechiu a respins planul de reorganizare la CFR-Infrastructură, dacă nu mă înşel, şi aceea era prevederea legală prin care directorul şi consiliul au fost demişi. Acum la Tarom, ca şi la Portul Constanţa, ei sunt în activitate, au un anumit mandat, dacă găsesc o soluţie legală prin care să intervin, o fac, însă acesta este farmecul Ordonanţei 109 din 2011, deşi suntem proprietari, nu avem niciun cuvânt de spus în activitatea de zi cu zi şi este unul din lucrurile pe care trebuie sa le îmbunătăţim în perioada următoare”, a afirmat Victor Ponta.

TAROM pierde contracte şi înregistrează scăderi la vânzarea de bilete pe fondul neînţelegerilor dintre directorul general şi Consiliul de supraveghere.