Ponta: Majorăm salariile bugetarilor chiar dacă situaţia economică se înrăutăţeşte la final de an

Guvernul nu va renunţa la a mai efectua a doua etapă de majorare a salariilor în sectorul bugetar nici dacă situaţia economică se va înrăutăţi în semestrul II al anului, ci va tăia în acest caz din cheltuieli la alte capitole, a declarat premierul Victor Ponta la emisiunea "După 20 de ani" la PRO TV

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 08:17
Ponta: Majorăm salariile bugetarilor chiar dacă situaţia economică se înrăutăţeşte la final de an

Premierul Victor Ponta a precizat din nou că pentru bugetari este prevăzută o creştere cu 8% a salariilor de la 1 iunie şi diferenţa până la recuperarea integrală de la 1 decembrie 2012.

Întrebat dacă Guvernul va renunţa la a mai efectua a doua etapă de majorare a salariilor în sectorul bugetar în cazul în care situaţia economică europeană se va înrăutăţi drastic în a doua parte a anului, premierul a răspuns negativ, precizând că în acest caz vor fi tăiate cheltuieli de la alte capitole.

El a amintit în acest context că fostul Guvern Ungureanu a început un lucru bun la ANAF, printr-un proces de reducere a evaziunii fiscale şi de colectare mai bună a veniturilor la buget, şi a precizat că speră şi în încasări mai bune la buget prin eliminarea cheltuielilor „clientelare”.

Întrebat dacă Guvernul va efectua a doua tranşă de majorare a salariilor în sectorul bugetar „cu orice preţ”, în cazul în care situaţia economică va fi sub aşteptări spre finalul anului şi în contextul în care Executivul nu are în prezent bani decât pentru prima etapă de reîntregire a salariilor, premierul a răspuns tot negativ.

„Nu cu orice preţ, pentru că nu despre asta e vorba. Este vorba despre ceea ce am reuşit să aflăm practic înainte de a intra în Palatul Victoria şi în sediul Ministerului de Finanţe, pentru că noi am avut o situaţie specială: am negociat cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale înainte de a fi învestiţi în funcţie şi a pune piciorul fizic în Palatul Victoria şi în Ministerul Finanţelor”, a spus şeful Guvernului.