Ponta: Măsura restructurării creditelor se va aplica, probabil, din iulie şi va opţională

Măsura restructurării creditelor se va aplica cel mai probabil din luna iulie a acestui an, a declarat premierul Victor Ponta, joi, la finalul ceremoniei de inaugurare a Centrului de tehnologie al Deutsche Bank de la Bucureşti.

08 mai 2014, 09:40
Ponta: Măsura restructurării creditelor se va aplica, probabil, din iulie şi va opţională

Victor Ponta a precizat că măsura va fi una opţională atât pentru bănci, cât şi pentru persoane.

„Imediat ce este finalizat proiectul va fi pus pe site şi îl veţi vedea. Nu va fi obligatoriu, va fi opţional şi pentru persoane şi pentru bănci”, a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat că „important este ca atunci când o bancă, cum este Deutsche Bank, deschide în România cel mai mare Centru Tehnologic din Europa de Est, atunci când toate emisiunile de obligaţiuni ale Guvernului României sunt suprasubscrise şi plătim cea mai mică dobândă din istoria noastră, atunci când agenţiile de rating schimbă în sens pozitiv ratingul României, este evident că, de asemenea, creditarea s-a reorientat în sfârşit, după o perioadă destul de lungă, şi au crescut creditele pentru IMM-uri şi pentru populaţie”.

„Toate aceste semne de însănătoşire legate de creşterea economică, de previziunile Comisiei Europene, sunt extrem de importante şi atunci măsurile care le stabilim cu mediul de afaceri şi cu sistemul financiar-bancar pentru a continua această dezvoltare pozitivă, pentru a avea acces, atât la dezvoltarea proiectelor, cum sunt cel la care sunt astăzi, şi care creează 500 de locuri de muncă în Bucureşti pentru Deutsche Bank, la fel, trebuie crescută partea de consum. Şi partea de consum presupune alte metode care au fost folosite în alte ţări occidentale pentru ca acest trend pozitiv, această direcţie pozitivă să fi menţinută”, a mai declarat premierul.

Întrebat dacă în privinţa restructurării creditelor se va păstra termenul de graţie de doi ani, Ponta a spus: „Sunt condiţiile pe care le-am discutat cu instituţiile financiare internaţionale şi când este gata proiectul, va fi pe site, va fi în dezbatere publică”.


loading...
Partenerii noștri